avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt minora.am avut un accident.nu stiu daca voi fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt minora.am avut un accident.nu stiu daca voi fi nevoita sa platesc

buna ziua..ma numesc bianca si am 18 ani neimpliniti..acum doi ani am avut un accident ..impreuna cu inca doua prietene..proprietarul masinii si soferul.in jur de 4 dimineata ne-am decis sa mergem acasa un prieten(soferul)s-a oferit sa ne duca acasa mentionand ca nu este in stare de ebrietate(chiar nu parea)iar proprietarul masinii era deacord sa ii dea masina cu conditia sa vina si el(el a refuzat sa conduca stiindu-se in stare de ebrietate)..in drum spre casa ne-am decis sa mai ocolim putin iar soferul incepuse sa mearga prea repede noi tipam la el sa reduca viteza deoarece soseaua era uda si ne era frica..el a refuzat..ignorand insistentele proprietarului masinii ..sa incete si sa nu cumva sa intre in depasire....a depasit o alta masina a pierdut controlul volanului si ne-am rasturnat..am scapat cu rani usoare..dar socul a ramas inca...as vrea sa stiu daca sunt obligata sau nu sa platesc masina...(reamintesc ca toti tipam la sofer sa inceteze si sa nu intre in depasire..el nu ne-a ascultat)..acm are pretentii sa punem bani la masina...are dreptate?
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 01:04, 13 Aprilie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la 4..5 luni dupa accident am gasit toate pozele..in care el apare cu un pahar in mana..cu alcool..deci ar putea fi o dovada buna..nu vreau bani de la el..vreau sa nu fiu eu nevoita sa platesc..numai am nevboie de nimic..mi-a fost invatatura sa nu ma mai urc in masini..cu oricine..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@bianca93
Fara frica, spuneti-i ca ati discutat cu un avocat si v-a spus ca dvs. aveti dreptul la daune din partea lui si daca mai insista, ii faceti plangere penala.
Succes! foarte bine ca v-ati invatat minte.
da multumesc frumos pentru sfaturi...nu prea stiam ce sa fac ma cam speriasem .va multumesc frumos o seara placuta
Au trecut mai mult de 2 luni de la accident, e tardiva plangerea...
bianca93 a scris:

nu nu a venit..pentru ca el ne-a zis sa nu facem public acest incident ca va palti el masina:(si noi...am tacut eram foarte speriate..iar acuma vine cu pretentii..imi cere 2000euro

Buna dimineata,Bianca.
El se stia vinovat pentru ceea ce facuse si de aceea v-a rugat sa nu faceti public accidentul.Nu ai de ce sa-i dai nici macar 1euro,si nu ai gresi deloc daca i-ai povesti mamei tale intregul incident.
Un adult, mai ales parinte discuta altfel cu individul respectiv,gindeste-te ca parintii isi apara copilul,indiferent de ceea ce a facut acesta.
Nu te lasa intimidata de acest individ,nu are ce-ti face.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu sofer in stare de ebrietate RSorin RSorin Care sunt pasii de urmat in cazul unui accident in care eram pasager si soferul in stare de ebrietate. Am deja 30 de zile de spitalizare urmand sa fiu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier , a nevoie de sfaturi Aleexx Aleexx Am condus o masina pe sub influienta alcoolului si am intrat intrun copac, nu eram pe drum public, dar faza e ca nu era masina mae si proprietarul vrea acuma ... (vezi toată discuția)
Solicitare daune interese - termen de prescriptie olf olf Buna ziua, in cazul unui accident de circulatie petrecut in iunie 2008 in care au fost implicate 2 autoturisme, intr-un autoturism era doar soferul care era ... (vezi toată discuția)