avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum suspend judecata???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum suspend judecata???

buna ziua, am intentat o actiune in constatare pt un teren si acuma as vrea sa suspend judecata pana ce isi rezolva cu succesiunea persoanele de la care am cumparat, intrebarea mea este daca ajunge acest motiv si ce art. sa invoc? este vb "Art. 244
Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea pricinii atarna, in totul sau in parte, de existenta sau neexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati;" ??? sau alt art.? multumesc mult pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 15:16, 16 Aprilie 2011
multumesc pentru sfat , si as mai avea o intrebare daca nu este buna actiunea in constatare ce actiune ar trebui sa intentez?
Actiunea in constatare era solutia dar atunci cand ati fi cumparat cu chitanta de mana de la proprietarul exclusiv sau de la toti coproprietarii .
Trebuie sa intelegeti ca, in situatia dumneavoastra numai dupa ce imobilul cumparat ar fi atribuit in lotul celor doi vanzatori in urma partajului ati putea promova o astfel de actiune . Pana atunci cei doi au numai o obligatiei de a face, adica obligatia de a dobandi acel teren . Puteti, asa cum am mai spus sa ii actionati in instanta pentru nerespectarea obligatiei ce rezulta din chitanta de mana care practic este un contract sub semnatura privata si sa le cereti restituirea pretului achitat si a eventualelor daune . Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina cont de act autentic mihai_14 mihai_14 Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie : Am cumparat un teren de la doua persoane , care sunt unicii mostenitori ai defunctului , ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare mostenitor catablue catablue Buna ziua, am si eu o dilema si sper sa mi puteti da un sfat . In urma bunicii mele decedate in 1992 au ramas 7 hectare de teren, pana in momentul actual ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate absoluta titlu proprietate dumitru2000 dumitru2000 - x introduce cerere de retrocedare teren extravilan cf legii 18 - comisia locala ii aproba restituirea si-i da clasica adeverinta - unde figureaza doar x ... (vezi toată discuția)