avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv de creante

Sold in contul de lichidare cca 500.000 lei
Tabelul de creante nu cuprinde creantele salariale, sesizat sindicul de salariati pune in vedere adm jud sa refaca tabelul. Acesta ignora aceste sarcini, propune falimentul si se dispune ca din reorganizare sa se intre in procedura generala.
Administratorul special a contestat tabelul si a cerut ca sindicul sa dipuna refacerea acestuia in sensul includerii creantelor salariale si a solicitat deasemenea sa se dispuna in temeiul art. 123 din legea 85 plata acestor creante inaintea celorlalti creditori.

Nu s-a judecat contestatia, intre timp lichidatorul a dispus distrubutia intregii sume conf art 121 din lege, pentru chelt procedurii si restul pentru creditorul principal garantat.

In contul procedurii nu mai sunt bani, creantele salariale sunt in suma de 180.000 lei, iar toate bunurile soc falite sunt ipotecate si gajate in mare parte in favoarea creditorului favorizat de lichidator.

Nici un salariat nu a contestat masura distributiei, nici adm special care era plecat din tara si lichidatorul a comunicat verbal unui salariat ca asta-i viata mai si pierzi.

Ce masuri sau ce actiuni se pot intreprinde in acest sens, ca salariatii sa-si incaseze nu doar cele trei salarii pe legea 200/2006 ci intreaga creanta in conditiile in care in mod voit adm judiciar/lichidatorul nu a intocmit tabelul de creante cu toate categoriile de creante.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 18:25, 28 Septembrie 2011
bossman a scris:

Graba provine si din dorinta acestuia de a incasa cheltuielile si onorariul !!!dar si alte interese ale unora din creditori sau terti.


Cheltuielile și onorariul le poate lua și fără să facă un plan de distribuire, graba lichidatorului are legătură doar cu interesele creditorului garantat în favoarea căruia s-a efectuat distribuirea.
Da ati sesizat ffff bine aspectele fara sa le mentionez in mod expres. In fapt acest practician in insolventa l-a inlocuit pe altul (provizoriu) numit de instanta si inlocuit tocmai la cererea creditorului principal garantat, deoarece fostul practician nu indeplinea cerintele si solicitarile - PRESIUNILE pe care le impunea acest creditor majoritar.
Apoi acest din urma practician are ceva "oua" si se pare ca face cam ce vrea nu doar in dosarul acesta ci si in altele unde exista bani si bunuri.
Oricum mi se pare absurd sa incaseze si procent la distributia sumelor din contul de procedura. Nu a facut decat sa redacteze un inscris si atat, nu are nici un merit ca existau bani in contul respectiv.
Apropo de graba sau de interesul pe care l-a manifestat lichidatorul in distributia sumelor din cont, aceasta s-a manifestat si precipitat doar dupa ce creditorii salariati au sesizat sindicul de faptul ca tabelul este incomplet si au cerut in mod expres prin aceste cereri sa dispuna prin incheiere ca admnistratorul / lichidatorul sa procedeze la refacerea acestui tabel conform cererilor adresate de angajati si fostii angajati.
Distributiile le-a facut pe sustache, in vacanta judecatoresca, cica a "indeplinit" procedura de afisaj la usa tribunalului pentru ca exista o dovada in acest sens - care nu poate fi contestata in nici un fel deoarece nu se poate dovedi ca nu a afisat aceste tabel si distributia sumelor.
O sa vad ce se-ntampla in luna iunie ca atunci s-a dat termen, saptamana aceasta nu s-a putut discuta nici o cerere/contestatie pentru ca nu s-a realizat publicitatea contestatiilor prin BPI.
Revin cu date noi.

Contestatia de mai sus la tabelul definitiv de creante a fost in mod foarte curios calificata ca si contestatie la tabelul preliminar si probabil ca va fi respinsa ca si tardiv formulata.

In fapt in contestatie si nota precizatoare s-a scris negru pe alb bolduit si subliniata faptul ca in lipsa unui tabel definitiv de creante si inaintea judecarii contestatiilor nu se poate distribui nici o suma.

Se pare ca la termenul din martie 2011 in mod bizar in incheierea de la data respectiva s-a consemnat faptul ca am sustinut ca e o contestatie la tabelul preliminar in conditiile in care in toate inscrisurile de la dosar fac referire la tabelul definitiv de creante.

Cum se poate strecura un neadevar in incheierea de sedinta, probabil ca o s-o recurez impreuna cu sentinta interlocutorie, dar problema mea e alta : m-a intrebat sindicul daca eu contesta cele consemnate si i-am raspuns ca da. Oricum a ramas in pronuntare pe exceptia tardivitatii formularii contestatiei la tabelul preliminar.
Chiar daca eu am contestat tabelul definitiv consolidat de creante.

Pareri va rog, daca aveti ceva sfaturi in afara plingerilor de pe urma carora nu incasez banii care mi- s-ar fi cuvenit.
urgent concluzii scrise si reiterat faptul ca ati inteles sa contestati tabelul definitiv si nu cel preliminar, situatie in care exceptia tardivitatii trebuie inlaturata. Contestatorul precizeaza cadrul procesual nu instanta.
sau repunere in termenul de a contesta tabelul preliminar motivat de........................
Si daca sindicul chiar nu intelege sau se face ca nu intelege obiectul cauzei atunci RECUZARE. si cerere de stramutare.
mda asa aveam de gand sa fac, dar atata vreme cat instanta intelege sa "consemneze ceea ce nu se discuta" e clar ca s-a pronuntat. A ramas pe exceptie in pronuntare fara sa se discute fondul binenteles.
Concluzii scrise evident ca da, dar in prealabil am solicitat de urgenta sa studiez dosarul si..... caietul grefierei, ca de cica ea a consemnat asa a spus onorata.
Oricum am reiterat oral ca nu am facut contestatie la tabelul preliminar ci la cel definitiv si ca in toate sesizarie/constestatiile/notele de sedinta am facut referire la tabelul definitiv de creante.

Oricum este evidenta adversitatea sindicului vis-a-vis de creditorii salariati - ca de vorba unui antevorbitor - creditorii salariati sunt prostii procedurii.

Alte discuții în legătură

Plan de distributie MIXAM MIXAM Daca pe rolul instantei se afla o contestatie la tabelul definitiv de creante asupra careia nu s-a pronuntat instanta, este posibila distributia de catre ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)
Termen limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este termenul limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor. Spre exemplu, daca am ... (vezi toată discuția)