avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond funciar

Am si eu problema...daca ma puteti ajuta...
Bunicul meu este mostenitor al unui teren in Voluntari....impreuna cu fratelel sau....Fratele sau a facut cerere de retrocedare in temeiul legii 18/1991 pt. tot terenul si i s-a eliberat titlu de proprietate...
Bunicul meu a formulat si el cerere de reconstituie a dr. de proprietate pt. acelasi teren insa in temeiul legii 169/1997 ( cred) pe data de 6 aprilie 1998, la care nu s-a raspuns niciodata....De curand bunicul meu l-a dat in judecata pe fratele sau si pe Comisia locala de fond funciar pt. anularea actului de proprietate si introducerea lui in act...insa Comisia locala a depus intampinare cum ca bunicul meu a depus tardiv cererea ....
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine...pt. ca el stie ca a depus cererea in temeiul legii 169/1997, legii modificatoare a legii 18/1991 dupa cate stiu eu, in termen....Care era termenul limita de depunere a cererilor de reconstituire a dr. de proprietate in temeiul legii fondului funciar si unde gasesc o astfel de reglementare oficiala?
Va multumesc anticipat pt. raspuns...
Cel mai recent răspuns: rarev2005 , utilizator 13:07, 26 Iunie 2008
avTodincaVeronica a scris:

Ideea de baza este alta: daca s-a reconstituit deja fratelui bunicului dreptul de proprietate pe amplasamentul pe care a solicitat si bunicul, se va respinge plangere pe acest motiv. N-are legatura cu tardivitatea.
Bunicul va trebui sa solicite in instanta anularea partiala a Titlului de proprietate emis doar pe numele fratelui, in sensul ca sa fie si el inclus in acest titlu.

Eu zic ca cel mai bine este sa consultati un avocat care sa vada dosarul si actele pe care le aveti...

Pai....s-a deschis proces care are ca obiect exact asta...Nulitatea partiala a titlului.....
Insa tocmai asta spuneam eu....ca pe parcursul procesului, deja inceput, Comisia a depus intampinare.....prin care cerea sa se respinga cererea de chemare in judecata a bunicului pe motiv ca cererea lui ( ma refer la cererea depusa la Comisia de fond funciar in 6.04.1998)...nu a fost depusa in termen legal al legii 169/1997.... Asta e MAREA mea problema....Vreau sa inteleg....Daca are dreptate sau nu.....Adica...cererea fomulata si depusa de bunicul meu pt. recostituirea dr. sau proprietate in temeiul legii fondului funciar....din data de 6.04.1998, a respectat sau NU termenul legal de depunere a unor astfel de cereri la Comisia de fond funciar?????
Multumesc anticipat pt. raspuns...
Imi pare rau ca tot n-ati inteles... Incercati sa recititi cu atentie tot ce am scris si apoi sa va angajati avocat...
avTodincaVeronica a scris:

Imi pare rau ca tot n-ati inteles... Incercati sa recititi cu atentie tot ce am scris si apoi sa va angajati avocat...

Ba am inteles f. bine...si am citit cu mare atentie tot ceea ce ati scris....de asemenea v-am spus ca bunicul are deja angajat un avocat....insa ca si dumneavoastra nu i-a dat un raspuns direct la intrebarea noastra....Am citit texul de lege listat de d-voastra....am citit de asemenea si celellalte legi modificatoare al legii 18/1991( legea 169/1997, legea 18/1991 repulicata in 5 ian 1998, legea 1/2000 si legea 247/2005) ...Stiu ca legea este interpretabila, dar poate din lipsa de experienta nu ma pricep sa o inteleg la fel de bine ca d-voastra, tocmai de aceea am cerut o parere avizata....Am facut socoteli sa vad daca a respectat termenul legal....
Va multumesc pt. interesul acordat...insa eu vreau un raspuns concret.....IN OPINIA D-VOASTRA...cererea fomulata si depusa la Comisia de fond funciar Voluntari de bunicul meu pt. recostituirea dr. sau proprietate in temeiul legii fondului funciar....din data de 6.04.1998, a respectat sau NU termenul legal de depunere a unor astfel de cereri la Comisia de fond funciar?????.....Este de ajuns raspunsul...DA sau Nu....( doar atat vreau sa stiu...un raspuns clar si la obiect..)
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
rarev2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta titlu proprietate emil6702 emil6702 Buna seara! Sunt amenintat ca voi fi chemat in judecata de un alt mostenitor pt declararea nulitatii absolute a titlului de proprietate deoarece mama mea nu ... (vezi toată discuția)
Cere pe fond funciar. ContSters118550 ContSters118550 am facut cerere la L. 18/91 prin care am solicitat intreaga suprafata de teren si locuinta , preluate de statul comunist abuziv, dar s-a constituit numai 10 ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu de prprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. 4 din 6 descendenti au obtinut Titlu de proprietate in 1999 Pt un teren in baza Lg 18/1991. Acum in 2012 ceilalti 2 descendenti pot cere anularea ... (vezi toată discuția)