fiul meu a fost gasit spanzurat. s-a intocmit dosar penal iar raspunsul "verbal" dat de organele de ancheta a fost sinucidere.
care este calea legala pt a putea avea acces la dosar?
multumesc.
nu cred ca voi ajunge in instanta pt a contesta ceva la care nu am primit un raspuns.
ideea este ca aproape a trecut un an de la moartea copilului si nu am primit rezolutia in dosarul penal privind moartea suspecta. voi fi instiintat in calitate de parinte de politie sau parchet sau trebuie sa fac eu o solicitare scrisa?
multumesc
Haideti sa va spun eu de ce dureaza atat de mult. In cauza este necesara efectuarea unei necropsii ceea ce sunt sigur ca s-a intamplat, la solicitarea politiei. Intrucat legea spune ca cel ce solicita efectuarea unei expertize (medico-legala in acest caz) trebuie s-o si plateasca, cei de la Medicina Legala refuza predarea raportului de necropsie pana cand lucrarea nu este achitata de ministerul de interne. Sunt o multime de cazuri ca ale dumneavoastra si bugetul ministerului de interne este scazut asa ca aceste lucrari se platesc cu mare intarziere.
Pe de alta parte si procurorii sunt foarte putini asa ca se concentreaza pe gazurile grave (talharii, violuri etc) iar cazurile de acest gen treneaza.
Vi se va comunica acasa rezolutia procurorilor si veti avea acces la dosar la parchet.