avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin lipsit de bun simt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin lipsit de bun simt

Buna seara,
am o problema cu un vecin si am nevoie de ajutor, de aceea apelez la amabilitatea Dvs. Suntem trei proprietari, care locuim in acelasi imobil compus din parter, etajul 1 si mansarda. Imobilul se afla in mijlocul unei curti de cca. 400 mp, 1/3 din curte apartine vecinului de la etajul 1 si restul de 2/3 imi apartine mie, cel de la mansarda avand teren doar sub casa. Curtea este imprejmuita cu un gard din beton si are o poarta din fier forjat care ar trebui sa se inchida in timpul zile si seara cu cheia, lucru care nu se intampla deoarece vecinul de la etaju 1 refuza sa o inchida, iar cand o gaseste incuiata o deschide si o lasa larg deschisa. I-am atras atentia in mai multe randuri ca am gasit persoane straine in curte si ca nu este normal sa o lase asa si a inceput sa ma ameninte ca o sa faca mai rau de atat si ca nu-i vom putea face nimic pentru ca are destule relatii peste tot, asta in cazul in care am de gand sa-l reclam. La mansarda stau doi batranei care nu vor sa se bage si care nu prea inteleg ce se intampla asa ca problema trebuie sa incerc s-o rezolv eu. Vecinii de langa noi m-am sfatuit sa-l reclam la politie. Am inregistrari video cu el si cu sotia lui in care se vede clar cum ies pe poarta si nu o inchid nici macar fara cheie, pur si simplu o lasa larg deschisa. Acestea sunt singurele dovezi pe care le detin, nu am martori iar vecinii nu vor sa se bage. Ce pot face, ce ma sfatuiti :help: ? Vreau sa rezolv definitiv aceasta problema. Mai nou face cam asa cand ne vede:strambatura: Multumesc anticipat pentru orice sfat, orice idee.
Cel mai recent răspuns: ContSters203745 , utilizator 22:12, 27 Aprilie 2011
VVioleta a scris:

Severo =D> un psiholog i-am recomandat si eu pentru ca datorita frustrarilor pe care le are, comportamentul lui este de neimaginat. Ne-a interzis sa-l mai salutam...nimeni de pe strada noastra nu-i de nasul lui:O , sunt multe de povestit . Multumesc pentru raspuns si va doresc un Paste fericit.

Buna dimineata,
Parerea mea este ca,nu de psiholog are nevoie ( domnul ) respectiv,ci de... psih...:slap:..scuze de remarca,dar sunt atit de greu de inteles unde au pierdut cei 7 ani de acasa,incit nu-l mai poti respecta ca om,atita timp cit nu-si respecta vecinii.

cumparati un sistem de inchidere automata a portii si daca se apuca sa il strice risca o acuzatie penala de distrugere. puneti camera pe poarta dupa instalare
Cred ca va trebuie un sistem de inchidere a portii,cu arc foarte puternic,incit sa se inchida rapid poarta....(impingindu-i de la spate)...dar sa nu-i raneasca..:stunned:

:oops:din pacate nu avem un ROI pentru ca suntem persoane civilizate si ne-am inteles bine, asta pana cand s-a mutat acest individ cu familia lui. Am incercat in fel si chip sa vorbim cu el si sa ne intelegem ca buni vecini, dar fara rezultat. A inceput sa ne spuna cine este el, ce relatii sus-puse are, ce diplome si apoi a trecut la amenintari. Asta-i vecinul nostru!
=D> pana la urma o sa ajungem sa-l reclamam la politie pentru ca asta si urmareste, sa intre iar hotii si "sa ne faca curat prin apartament" asa cum au facut in urma cu cateva luni:(( . Inchidere automata a portii este mai greu de realizat, dar o camera video pe poarta suna bine.
Va multumesc ca ati avut amabilitatea sa-mi raspundeti si va doresc un Paste Fericit!
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
ContSters203745, utilizator
de asemenea puteti monta un mic dispozitiv care alarmeaza auditiv pina la inchiderea portii. vorbiti cu o firma de securitate.
(misto treaba cu impinsul de la spate :)) )
=D> Silvana mi-ai dat o idee buna si... ieftina cu sistemul de inchidere cu arc puternic,( buna rau partea cu impinsul de la spate :)) ) ... cat despre cei sapte ani de acasa... inca mai are de invatat "ca sa-si ia diploma de bun simt".
Suntem monitorizati de o firma de paza pentru ca am avut un eveniment nefericit, dar nu si poarta, sincer nu mi se pare corect ce face, nu mai spun de atitudinea pe care o are. Va multumesc pentru raspunsuri si un Paste Fericit!
ROI-urile, reclamatiile nu l-au retinut niciodata pe " bercea mondialu' " dimpotriva mai tare l-au infuriat, si in acest caz v-ar agrava si mai mult "linistita" convietuire din mica d.voastra comunitate.
Deci...arcul puternic al d.ei Silvana, un dispozitiv care alarmeaza auditiv (cu difuzorul montat undeva in stalp sa-l deranjeze tot pe el daca nu inchide poarta mai repede, cu protectie, sa nu poata fi distrus) pina la inchiderea portii al d.lui br_nicu si apoi o indiferenta... totala la prezenta sa in preajma.Cred ca acesta esta leacul la boala vecinului.

Alte discuții în legătură

Servitute nelly72 nelly72 Vecinul bunicului meu a castigat drept de servitute . Intrebarea mea este daca bunicul isi poate pune o poarta pentru inchiderea proprietatii.(poarta care ... (vezi toată discuția)
Hãrþuire ºi intimidare reclamant ºi martor în proces penal AdrianMG AdrianMG Bună Ziua! Am o întrebare: Cu ceva timp în urmă, un vecin din blocul de locuinţe în care locuiesc a ameninţat-o pe mama mea cu moartea, apoi pe toţi ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata altui imobil la curte mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Daca se poate o informatie, bazata pe o prevedere legala , in baza careia sa pot actiona. Stau la curte si in fata imobilului meu parcheaza ... (vezi toată discuția)