avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinul ma poate mosteni dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinul ma poate mosteni dupa deces

DIupa zeci de ani de concubinaj _avem cate o garsoniera <fiecare pe numele lui>In caz de deces automat ne mostenim unul pe celalalt.?astept raspuns.Va multumesc anticipat ,Cumpi.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
CUMPI, utilizator
In momentul de fata nu, dar poate dupa intrarea in vigoare a noului Cod civil!
Dovada faptului ca ati fost impreuna 10 ani se poate dovedi si acum , cu martori.Nu este nevoie sa asteptati noile coduri.Fata de contributia fiecaruia iar se poate dovedi prin chitante, salarii, lucrari facute impreuna pt,.cumpararea casei, a diferitelor accesorii ale ei(tamplarie, cada de baie, bucatarie,etc.).Va trebuie un avocat care sa stie cum se pune problema in astfel de situatii.
Nu asteptati noile coduri, ca va apuca generatia viitoare.
nu 10,ci peste 30,adica 32 mai exact.stie cumva cineva,daca sunt ceva noutati-POZITIVE-privind drepturile concubinilor? multumesc, AAAA,,,ma refer l
In noul cod nu sunt noutati pozitive privind drepturile concubinilor, cu exceptia situatiei copiilor rezultati din concubinaj.
stie cumva cineva,daca noul Cod civilare ceva nou in acest sens(mostenire dupa concubin) multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenire panti panti daca 2 persoane nu sunt casatorite legal, fiecare venind cu anumite bunuri in noua familie, ce drept de mostenire are sotul supravietuitor? (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - testamente intre concubini Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a stat în concubinaj 20 de ani cu o femei. Ei și-au făcut testament unul in favoarea celuilalt. Din păcate ea a decedat . În testament este ... (vezi toată discuția)