avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Emitere cec fara acoperire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Emitere cec fara acoperire

buna ziua!
am primit acasa o instintare de la politia economica privid la un dosar penal, in 2010 am avut o firma care am pierdut in jur de 100.000 euro, toti distribuitori imi sareau in cap sa le platesc facturile nemaiavand capital am dat un cec fara acoperire de 2800 ron fapt penrtu care am fost chemat la politie sa dau o declaratie, al 2 cec l-a dat un angajat de al meu fara stirea mea in alb necompletat nesemnat, ca garantie, distribuitorul la completat si semnat in numele meu, am fost chemat la politie in legatura cu dosarul meu penal nu stiu ce trebuie sa fac, are dreptul sa completeze cec-ul fara semnatura mea? am cazierul patat...am nevoie de el, nu mai traiesc in romania si as avea nevoie de cazier pentru buletin de sedere in belgia! ce ar trebui sa fac! mentionez ca in 2010 eram sub influenta pastilelor antidepresive si tratament pshihiatric ma ajuta la ceva?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 09:49, 23 Aprilie 2011
mihai888 a scris:

ok! dar acel acent economic avea dreptul de al completa si semna in numele meu fara voia mea?


Nu avea voie si nici nu putea sa-l semneze. Poti sa te aperi pe acest incident bancar, pentru celalalt cec plateste suma sa nu fi urmarit penal pentru inselaciune, dar nu scapi de cercetare penala pe legea cecului.
Dar depinde de probele din dosar si mai ales de ce ai declarat tu si celelalte parti implicate in caz.
multumesc de raspuns la primul cec am fost chemat la politie am dat o declaratie si mi am dat cuvantul ca am so platesc! si asta am si facut! nu e vorba de bani, am zis si o repet pe mine ma intereseaza dosarul penal! amenda....si sa nu se mearga mai departe! :(
Trebuie sa ai si un avocat care sa fie familiarizat cu aceasta procedura si sa te si apere, adica sa urmareasca si altceva decat banii pe care trebuie sa-i incaseze ca onorariu. Spun asta pentru ca o prietena de-a mea era sa o pateasca adica a plait un avocat care nu a facut nik pe o speta cu cec fara acoperire achitat dupa incidentul bancar iar politia a retinut in sarcina sa infractiunea de inselaciune.
Doar dupa ce si-a schimbat avocatul si a avut parte de o aparare pertinenta procurorul i-a dat scoatere de sub urmarire penala pe aceasta infractiune si la legea cecului a primit solutia de neincepere a urmaririi penale.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec refuzat pierdut st_82 st_82 partenerul meu de afaceri mi-a emis un cec , pe care l-a refuzat datorita faptului ca nu avea voie sa-l scrie, omul are mai multe societati si societatea pe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune 215 cec Gherman Adrian Gherman Adrian daca pentru 6 file cec se primeste scoatere de sub urmarire penala ulterior dupa un an mai poate sa inceapa urmarirea penala alta politie din alta localitate? ... (vezi toată discuția)
Cecuri garantie Cent Cent Buna ziua, Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. ... (vezi toată discuția)