avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare antecontract de vanzare cumparare

Buna ziua,

Va rog am nevoie de informatii in legatura cu anularea antecontractului de vanza cump pe motiv ca promitentul cumparator nu si-a respectat obligatiile din contract.
Mai precis acest antecontr a fost incheiat pentru vanza unui imobil cu plata in transe pe durata a 3 ani.Promitentul cumparator a stat la inceput cu chirie in acel imobil urmand ca de la o anumita data sa inceapa sa plateasca transe din pretul final al imobilului ,transe ce urmau sa fie incasate intr-un cont.
Chiriasul promitent cumparator intre timp dupa ce a locuit in imobil 1 luna a plecat lasand cheia vecinilor, fara sa ne anunte ca pleaca, invocand la telefon motivul ca si-a dat seama ca pretul e prea mare si nu il mai intereseaza.
Duap aceast convorbire telefonica el nu a mai putut fi gasit schimbandu-si domiciliul si nr de telefon.
Noi dorim sa vandem in continuare acest imobil si nu putem din cauza acestui antecontract.Initial noi am trimis o notificare acestei persoane la adresa din contract prin care il anuntam ca contractul este nul si il reziliem dar am inteles ca nu e de ajuns acest lucru.

O actiune in instanta am inteles ca e foarte scumpa si de durata.
Cum se paote rezolva in Romania o astfel de problema cand nu dispui de banii necesari pentru a ti s e face dreptate?
Noi nu dorim nimic de la acea persoana decat sa reziliem acel contract.Dar daca persoan nu mai e in tara sau nu e de gasit ce sa poate face?

va rog frumos sa ma ajutati

multumesc
Vera
Cel mai recent răspuns: clucer , utilizator 21:09, 20 Aprilie 2011
Multumesc mult d-le Titoiu,

Antecontractul nu este notat in cartea funciara.Notarul cu care am dorit sa facem vanzarea a fost total contra incheierii traczactiei atat timp cat exista acest contract care din puctul nostru de vedere nici nu mai exista(nefiind juristi am considerata ca daca promitentul cumparator a renuntat nu e nici o problema si nu avem pretentii). Noi dorim sa vindem casa neaparat pentru ca nu ne mai permitem cheltuielile cu ea.
am rugamintea daca se poate sa ne da-ti o idee despre cam cat ar costa o actiune judecatoreasca.

va multumesc mult
Vera
D-le Themis,

Termenul de plata a ratelor nu s-a implinit inca dar noi suntem presati sa vindem casa . Antecontractul precizeaza ca la inceput se va achita o chirie lunara pentru o perioada scurta urmand ca de la o amunita data sa se inceapa plata ratelor.Cum am spus persoana nemultumita a plecat dupa un termen f scurt invocand telefonic pretul prea mare al casei.Deci nu e vorba de un contract de inchiriere.Noi proprietarii nefiind anuntati macar de acesta ca pleaca , am aflat de la vecinii la care lasase cheia imobilului.
De atunci nu am mai reusit sa dam de el schimbandu-si si adresa si nr de telefon.

Va multumesc
vERA
Care este pretul la care ati incheiat precontractul ?
clucer a scris:

D-le Themis,

Termenul de plata a ratelor nu s-a implinit inca dar noi suntem presati sa vindem casa . Antecontractul precizeaza ca la inceput se va achita o chirie lunara pentru o perioada scurta urmand ca de la o amunita data sa se inceapa plata ratelor.Cum am spus persoana nemultumita a plecat dupa un termen f scurt invocand telefonic pretul prea mare al casei.Deci nu e vorba de un contract de inchiriere.Noi proprietarii nefiind anuntati macar de acesta ca pleaca , am aflat de la vecinii la care lasase cheia imobilului.
De atunci nu am mai reusit sa dam de el schimbandu-si si adresa si nr de telefon.

Va multumesc
vERA

Prin urmare, deoarece termenul suspensiv nu s-a implinit, nu puteti cere plata ratei. Nu puteti cere nici rezolutiunea contractului deoarece nu puteti invoca neindeplinirea de catre promitentul cumparator a obligatiei platii pretului.

Mai mult, aveti si contract de inchiriere (chiar daca este stipulat in cuprinsul antecontractului).

Ramane cum am spus mai sus.

D-le avocat,

Pretul imobilului urma sa fie platit in transe adica suma x la data x , suma y la data y, suma z la data z urmand ca dupa plata acestor transe sa fie incheiata la data q contractul final de vanzare cumparare.
Pana acum normal ca nu s-a achitat nici o suma daca ni s-a spus ca nu mai e interesat de imobil.
Deci ultima data la care urma teoretic sa se incheie contractul final, dupa plata tuturor platilor partiale enumerate, nu a trecut ,dar nu cred ca are vreo importanta de vreme ce persoana a renuntat.
Problema e ca am vrea sa anulam acest contract , noi nu pretindem daune sau altceva iar daca persoana este plecata din tara si nu o putem gasi si nici nu ne putem permite o actiune judecatoreasca, chiar nu se poate face nimic?

Va multumesc
vera

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract? flory84 flory84 Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana ... (vezi toată discuția)