Va rog am nevoie de informatii in legatura cu anularea antecontractului de vanza cump pe motiv ca promitentul cumparator nu si-a respectat obligatiile din contract.
Mai precis acest antecontr a fost incheiat pentru vanza unui imobil cu plata in transe pe durata a 3 ani.Promitentul cumparator a stat la inceput cu chirie in acel imobil urmand ca de la o anumita data sa inceapa sa plateasca transe din pretul final al imobilului ,transe ce urmau sa fie incasate intr-un cont.
Chiriasul promitent cumparator intre timp dupa ce a locuit in imobil 1 luna a plecat lasand cheia vecinilor, fara sa ne anunte ca pleaca, invocand la telefon motivul ca si-a dat seama ca pretul e prea mare si nu il mai intereseaza.
Duap aceast convorbire telefonica el nu a mai putut fi gasit schimbandu-si domiciliul si nr de telefon.
Noi dorim sa vandem in continuare acest imobil si nu putem din cauza acestui antecontract.Initial noi am trimis o notificare acestei persoane la adresa din contract prin care il anuntam ca contractul este nul si il reziliem dar am inteles ca nu e de ajuns acest lucru.
O actiune in instanta am inteles ca e foarte scumpa si de durata.
Cum se paote rezolva in Romania o astfel de problema cand nu dispui de banii necesari pentru a ti s e face dreptate?
Noi nu dorim nimic de la acea persoana decat sa reziliem acel contract.Dar daca persoan nu mai e in tara sau nu e de gasit ce sa poate face?
Scuze am inteles gresit ..da termenul de la care ar fi trebuit sa inceapa a se plati transele a trecut ...dar nici nu aveam pretentia ca aceste rate vor fi platite de vreme ce ni s-a spus clar ca nu mai exista interes in achizitionarea imobilului...
M-am referit ca termenul final pentru achitarea contravalorii casei nu a trecut.
Ce fel de contract?
flory84
Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana ... (vezi toată discuția)