avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie

la un control de rutina in oras dupa ce i-am inmanat actele cerute de catre politist acesta mi-a facut pv contraventie cu motivul ca m-a vazut inainte de a ma opri ca am vb. la celular;i-am oferit pt. verificare ambele telefoane dar acesta a refuzat verif. apelurilor intrate si iesite;nu am semnat pv ,i-am cerut politistului sa scrie in proces obiectiunile mele si acesta a luat de pe strada un martor pt. faptul ca eu refuz a semna pv de contraventie.a mai adaugat de fapt si ca nu aveam centura pusa;am depus plingere si acum astept termenul...;ce pot face conducatorii auto in cazul unor astfel de situatii
Cel mai recent răspuns: ContSters201507 , utilizator 22:32, 19 Aprilie 2011
de regula in practica instantelor judecatoresti in materia plangerilor contraventionale se considera conditie dirimanta prezentarea unui probatoriu in vederea sustinerii plangerii contrav. de catre reclamant. Desi contravine drepturilor cetatenilor invinuiti chiar si de comiterea unei contraventii , de a-si demonstra nevinovatia prin operarea asa-zisei prezumtii de nevinovatie care obliga , in speta, agentul costatator sa ataseze la p-v documentatia ( martori, inregistrari aparat radar,video etc ) care atesta insasi comiterea unei contraventii , se considera suficienta calitatea sa de " constatator" persoana care asista si constata infractiuni si contraventii prin natura functiei. Asadar si acum inchid gigantica paranteza si concuzionez asa, desi incadrat in politie, un agent constatator poate emite un p-v stabilind o situatie de fapt eronata, si atunci conform legislatiei in vigoare persoana vatamata in drepturile sale are dreptul de a depune plangere in instanta prin care sa solicite anularea in tot sau in parte a p-v cu pricina si in ajutorarea sa intervine si statul cu fixarea unui termen scurt de judecta ( 30 zile ) si cu scutirea de plata taxei judiciare de timbru. Insa chiar si asa ptr sustinerea plangerii petentul trebuie sa pregateaasca probe care sa intareasca convinegrea presedintelui ca plangerea este intemeiata si daca nu detine asemnea probe, prin simpla opozabilitate a tertilor , presedintele considera legal si justificat p-v deoarece actiunile agentul constatator se bucura de privilegiul de prezumtiei de legalitate . Asadar si poate rreusesc sa concluzionez totusi ........va trebuie probe altfel pica actiunea:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contravenþionalã conform legii nr. 61/1991 Caps Caps Bună ziua. Deşi speram să nu ajung niciodată într-o asemenea situaţie, iată că s-a întâmplat. În seara de 8 februarie am fost coborât din ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
Dubla calitate, martor si agent constatator koleus koleus As dori sa va supun atentiei, aceasta anomalie dupa parerea mea, agentul constatator sa fie citatat si ca martor. Exista vreo reglementare in acest sens? Nu ... (vezi toată discuția)