avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare

Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul "Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana Neagu.

www.avocatnet.ro/content/art...

In articol aveti toate informatiile necesare radierii unui autoturism iar in fisierele atasate acestuia - cererea de radiere si fisa de inmatriculare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Am si eu o speta foarte interesanta si v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamuri.

Conform a ceea ce este scris aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
avem urmatorul paragraf:

Este important de precizat ca la vanzarea unui autoturism, acesta nu se radiaza. In acest caz, operatiunea se numeste transcriere si se desfasoara diferit.

Mentionez ca acest paragraf se gaseste si pe site-ul multor din prefecturile din tara (serviciul de inmatriculari apartine de prefercturi). Deci nu este o greseala pe site-ul nostru.
[ link extern ]

Ce baza legala are lucrul asta? De ce la vanzare nu se radiaza? Conform carui articol/ordin?

Conform ORDIN Nr. 1501 din 13 noiembrie 2006
privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea
autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor
( [ link extern ] )

avem la CAP. 6
Radierea din circulatie a vehiculelor
ART. 24

(2) Proprietarii de vehicule inmatriculate sau inregistrate sunt obligati sa solicite radierea din circulatie in termen de 30
de zile de la data:
a) cand vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
b) scoaterii definitive din Romania a vehiculului;
c) declararii furtului vehiculului;
d) trecerii vehiculului inregistrat in proprietatea altei persoane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
cosmintt26, utilizator
Va salut

Vreau si eu un raspuns pentru problema mea pentru ca vad ca nu sunt singurul cu probleme de pe aici.....acum cativa ani am vandut o amarata de dacia 1310 unui cetatean cu care la momentul respectiv am facut un contract de mana, mi-a lasat nr telefon, etc si a ramas sa ne intalnim ulterior sa facem actele...va dati seama ca nu m-am mai intalnit, am pierdut actele, ba mai mult i-am dat si toate actele, am pastrat doar o copie dupa cartea de identitate a masinii si impozitul creste etc.

Intrebarea e cum dau eu de cel care detine masina acum pt ca, consultand baza de date de la asigurari am vazut ca masina inca mai circula, ?????

Macar de as putea sa o radiez de la fisc, dar neavand actele masinii exista vreo posibilitate ???
Astept pareri adecvate. Multumesc !
Cred ca puteti sesiza Politia in scris ca sa aiba in vedere la controalele de trafic daca va identifica masina cu nr ................ sa opreasca talonul masinii si sa va anunte pe Dvs .
Ma refer la Politia Rutiera in judetul in care domiciliati .
Buna ziua! Am achizitionat recent un autoturism. Acesta a fost cumparat de o firma romaneasca din Germania (am contractul de vanzare-cumparare), apoi a fost cumparat de un comerciant roman de la firma romana (am factura din care reiese tranzactia), apoi eu am cumparat-o de la comerciantul respectiv(am contractul de vanzare-cumparare). La o zi dupa, am transferat-o pe numele tatalui meu (am contractul de vanzare cumparare). Masina are inca numere de Germania care expira pe 29 noiembrie. As avea cateva nelamuriri. Cand depun dosarul pentru inmatriculare la Politie este necesar doar ultimul contract de vanzare-cumparare, cel dintre mine si tatal meu, sau sunt necesare si alele? Certificatul fiscal depus trebuie sa fie al meu (eu fiind penultimul posesor) sau dat fiind ca eu am pastrat-o doar o zi e necesar cel al comerciantului de la care am cumparat-o? Am si certificatul fiscal al comerciantului si cel al firmei din Romania de la care luase el masina... doar ca nu stiu daca e nevoie sa le depun.



Ce alta problema am mai intampinat: Cand tatal meu a fost cu fisa de inmatriculare la Finante pentru a lua masina in evidenta... i s-a spus ca e necesara radierea de pe numele meu. Cum e posibil acest lucru atata timp cat eu nu o luasem in proprietate la finante si masina are inca numere provizorii de Germania? Sau poate nu au inteles cei de la finante ca masina nu a fost inmatriculata pe numele meu...
liamic43 a scris:

Corect a completat mike78, deci trebuie facuta si radierea de la administratia fiscala.


Buna ziua!
Dar daca este vorba despre o motoreta Mobra, pierduta undeva prin 1985 ?nu mai am niciun document de la ea, s-au pierdut de-a lungul vremii, insa platesc impozit pentru ea si acum...cum procedez sa o radiez implicit sa o scad de la impozit?

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)