avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare

Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul "Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana Neagu.

www.avocatnet.ro/content/art...

In articol aveti toate informatiile necesare radierii unui autoturism iar in fisierele atasate acestuia - cererea de radiere si fisa de inmatriculare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
O "vindeti" cu contract de comodat in care specificati ca toate obligatiile care tin de masina sa fie platite de comodatar (impozit, rovinieta, itp).
Pentru a va asigura ca isi va indeplini obligatiile nu ii predati cartea de identitate a masinii ci doar certificatul de inmatriculare iar la itp veti merge impreuna.
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat. Am cumparat o motocicleta fabricata in 1960, care fusese deja radiata atat din circulatie (avea nr vechi) cat si de la fisc in 2009. Am chitantele doveditoare. Problema e ca nu stiu ce a scris fostul proprietar in cererea de radiere. Cei de la fisc au zis ca vor scoate actele de la arhiva, si in functie de ce a scris acolo se mai poate inmatricula sau nu. Intrebarea mea e care sunt variantele posibile? La Remat nu a fost dusa, exista fizic in curtea mosului...Acea cerere de radiere mai poate fi modificata ? Pot face contract de v/c cu data din 2009 si s-o inscriu la mine? Imi da fiscul proprietarului fisa de inmatriculare si certif de atestare fiscala acum in 2014 ?
Buna ziua,
Am drept de munca si de sedere in Germania incepand cu 01 ianuarie 2014. Mi-am luat masina cu mine pentru ca avea sub un an vechime si am solicitat autoritatilor germane inmatricularea ei in Germania. Ei mi-au retinut documentele romanesti (certificat inmatriculare, carte identitate, placute inmatriculare) si mi-au dat documente germane. Pentru ca in momentul de fata masina mea este luata in evidenta in doua tari am solicitat radierea ei din Romania dar cei de la Directia Fiscala Timisoara spun ca asa nu se poate iar cei de la inmatriculari ridica din umeri. Pentru ca ar fi de ras daca nu este de plans, ma intreb totusi ce trebuie sa fac ca sa rezolv problema. Astept cu interes raspunsul dvs. Va multumesc.
In mod normal ar trebui sa existe o legislatie comuna intre tari care sa lamureasca aceste situatii. De la Politie cred ca se poate radia usor depunand la serviciul de inmatriculari si radieri actele din Germania. La fisc ar trebui sa fie la fel. Daca nu aveti inpozitare in Germania atunci e legal sa fie in Romania, insa daca aveti impozitare si acolo trebuie sa existe o cale sa acecpte si autoritatile romane (fisc) radierea de la impozitare. Problema este ca sa nu faca cineva cu intentie mentinerea la impozitare in ambele tari, lucru care este absolut absurd.
daca dezmembrez o motocicleta, cadrul ramas
1. il pot vinde cu acte cu tot sau
2. il pot preda la REMAT?
acestea ar fi variantele posibile?
multumesc

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)