Am un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana si in contract nu este stipulat dreptul batranei de a sta in imobil(fara uzufruct),intrebarea mea este daca pot vinde apartamentul acela?
Domnule UBIK,
In regiunile din fostul regat, peroprietarul terenului era statul, proprietarii apartamentelor aveau doar un drept de folosinta asupra terenului aferent. Asadar, avand in vedere ca pana la modificarea Legii Locuintei 114/1996 nu exista nicio prevedere legala care sa ceara forma autentica pentru contractele de vanzare-cumparare constructie fara teren aferent, era legal sa se vanda un apartament fara ca actul sa aiba forma autentica. Am vazut astfel de acte si pentru case aflate pe teren, incheiau la notar contract de vanzare pentru teren, si sub semnatura privata contract de vanzare-cumparare pentru constructie. Cu o astfel de ipoteza nu sunt de acord, tocmai datorita argumentelor expuse de dvs.
Dar apartamentele puteau fi vandute sub semnatura privata, pentru ca nu se transfera proprietatea asupra terenului si pentru ca pe teren era un alt proprietar.
Uzufruct?
georgianaion16
Buna seara! Vreau sa imi cumpar un apartament si pe un site specializat am gasit o oferta : un apartament cu 2 camere la un pret avantajos, am sunat si am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
biancadet
o matusa (care nu are copii)vrea sa-mi dea o casa in schimbul intretinerii pana la deces
as vrea sa stiu care este cea mai buna forma de contract (contract de ... (vezi toată discuția)