avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare masa succesorala

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog dupa ce ma pot orienta pentru evaluarea provizorie a masei succesorale solicitata in instanta? Inteleg ca nu trebuie facuta de un expert, deoarece tribunalul va desemna unul la momentul potrivit pentru a o face.Sau daca o voi face la un expert aceasta va fi valabila?
Inca o intrebare:-taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale este una si aceiasi si pentru iesirea din indiviziune sau se plateste inca o data?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:24, 21 Aprilie 2011
estimati provizoriu valoarea totala a bunurilor. instanta are nevoie de evaluarea bunurilor pt a stabili taxa de timbru.oricum se va dispune o expertiza unde bunurile vor fi evaluate de catre expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru partaj maria-58 maria-58 am deschis un proces de partaj bunuri comune si mi s-a cerut ca la viitorul termen sa declar valoarea masei partajabile pentru a se stabili taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune la instanta marryy_lm marryy_lm Buna ziua, am nevoie de indrumarea celor cunosc mai bine procedurile succesorale. In situatia in care mostenitorii nu se inteleg sint indrumati pentru ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar xeni xeni am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)