avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ramanem mostenitori a bunurilor si terenurilor. Succesiunea nu a fost dezbatuta dupa deces si abia acum dupa aproape 15 ani se incepe. Problema este ca unul dintre frati a ingradit deja o parte desi nu s-a deschis succesiunea. A construit casa fara a avea certificat de mostenitor. Intre timp a pierdut-o, nuj cum , insa cred ca a avut datorii la banca si i-a vandut casa banca. In acea casa au venit alte persoane. Ce acte sau in ce baza legala locuisc acele persoane acolo? Este posibil sa fi primit ceva de la primarie care sa ii dea siguranta de a locui linistit pe viitor ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: condaru321 , utilizator 11:48, 30 Aprilie 2011
A fost la notar ieri si i s-a spus ca trebuie sa vina cu toti mostenitorii(copiii,nepotii, stranepotii strabunicului).Este foarte greu sa-i strangi pe toti, nu exista posibiliatea de citare oficiala?Saptamana viitoare voi primi copii de pe actele pe care le detine si vreau sa merg la un avocat pentru a ma sfatui cum sa actionam.
Există trei posibilităţi:
1) când titlul de proprietate se eliberează direct pe numele defunctului (fără a fi specificat vreun moştenitor);
2) când titlul de proprietate se eliberează pe numele unor persoane aflate în viaţă (fără a fi specificat vreun defunct);
3) când titlul de proprietate se eliberează pe numele moştenitorilor, dar se specifică şi defunctul căruia trebuia să i se elibereze.
Adică, în acest ultim caz, rubricile sunt astfel:

Cetăţeanul(a) ............ (aici sunt trecuţi moştenitorii) ...............
Moştenitorii defunctului (ei) ............ (aici este trecut defunctul căruia trebuia să i se elibereze) ...............

În cazurile 2 şi 3, succesiunea nu trebuie dezbătută pentru titlurile de proprietate de pe bunul respectiv. Altfel, la ce s-a eliberat titlu de proprietate direct pe numele moştenitorilor?

Probabil că notarul v-a indicat să dezbateţi succesiunea după străbunic pentru că a mai avut şi alte bunuri pe lângă terenurile din titlu.
Am primit o copie electronica a titlului de proprietate, dar nu stiu cum pot sa-l pun pe acest site sa vedeti despre ce e vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)