avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

as dori sa aflu daca in cazul introducerii unei contestatii in anulare se intrerupe cursul prescriptiei unei hotarari
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 10:45, 30 Iunie 2008
hotararea este definitva din 2004 si irevocabila din 2005, anul acesta (2008) mai puteti cere investirea cu formula executorie si puteti executa paratii, dupa 2008 trec cei 3 ani si bye bye.

av. vasilescu
buna ziua

tocmai asta-i problema

au trecut 3 ani

si din cate stiu trebuie sa gasesc un motiv de suspendare sau de intrerupere a prescriptiei

ceea ce pare cam imposibil

nu este o hotarare in materia drepturlor reale, din pacate, acolo ar fi fost simplu

si din pacate nu gasesc nici calea de a o incadra la termenul de 5 ani

hotararea a fost data pentru contravaloarea imbunatatirilor unui imobil retrocedat
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2008
galati, utilizator
avokitten a scris:

hotararea este definitva din 2004 si irevocabila din 2005, anul acesta (2008) mai puteti cere investirea cu formula executorie si puteti executa paratii, dupa 2008 trec cei 3 ani si bye bye.

av. vasilescu

parol ! in 2007 trec cei 3 ani in care se poate cere executarea silita.
galati a scris:

buna ziua

tocmai asta-i problema

au trecut 3 ani

si din cate stiu trebuie sa gasesc un motiv de suspendare sau de intrerupere a prescriptiei

ceea ce pare cam imposibil

nu este o hotarare in materia drepturlor reale, din pacate, acolo ar fi fost simplu

si din pacate nu gasesc nici calea de a o incadra la termenul de 5 ani

hotararea a fost data pentru contravaloarea imbunatatirilor unui imobil retrocedat

vad ca nu esti stain de drept. vezi daca mai poti cere repunerea in termen.
daca nu au intervenit niciuna din cauzele prevazute in art. 405 si urm. c.p.c. atunci nu prea mai poti face ceva.

o idee: schimba temeiul juridic si introdu o noua actiune (daca mai esti in termen).

Inca ceva ... la ce termen de 5 ani te referi mai sus ?

termenul de 5 ani este in cazul creantelor bugetare, dar nu pot incadra aici deoarece nu ma ajuta deloc codul fiscal

suma daca ar fi recuperata s-ar face venit la buget

sa schimb temeiul juridic si sa introduc o noua actiune

m-am gandit si la asta dar .................. nu stiu sincer ce sanse as avea avand in vedere ca, din cate stiu, ei au vandut imobilul respectiv
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
galati, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite adriea2007 adriea2007 In cazul in care am formulat cerere privind suspendarea executarii silite , se opreste executarea silita? (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)
Prescriere in materie comerciala vrica vrica In cazul in care intr-un termen de 3 ani nu am o sentinta definitiva se prescrie creanta?Va multumesc mult pentru raspuns (vezi toată discuția)