avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament vandut cu tot cu chiriasi pe cap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament vandut cu tot cu chiriasi pe cap

Buna seara,
Am cuparat de curand un apartament prin programul prima casa 3,
Proprietara avand chiriasi, mi-a promis ca odata ce se va face tranzactia si bani sunt la ea in cont, o sa ma pot muta linistit in apartamentul cumparat....
Acum s-a cam razgandit spune sa ii mai las pe chiriasi inca doua saptamani ca atata are ea contract cu ei ....
Odata ce apartamentul este vandut ma gandesc ca se reziliaza automat acel contract de inchiriere care predinde ca il are dar nu il arata pe motiv ca nu stie exact unde il mai are ...

In contractul de vanzare cumparare incheiat la notar se specifica clar ca noi suntem proprietari de drept al apartamentului si ar fi trebuit sa intram in posesia lui din data semnari (20.04.2011)
Pe cale verbala nu am reusit sa ajungem la nici o intelegere...Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 11:37, 27 Aprilie 2011
Randy a scris:
Daca e contract facut de mana intre parti ....este valabil ?

Da, dar nu va obliga pe dvs. Codul civil prevede ce numai inchirierea cu data certa este opozabila noului proprietar, or inscrierea la fisc e doar una din modalitati - mai exista notari, avocati, multe alte metode.

Din cate am inteles eu, contractul ar fi facut in fata unei "avocate-incepatoare" dar nu stiu daca este si inregistrat la administratia financiara, daca nu este inregistrat la finante este egal cu zero ?

Poate stagiar, "incepator" nu exista. Contractul este perfect valabil, iar daca e atestat de avocat (desi asta nu o poate face un stagiar), atunci are si data certa si trebuie sa il respectati.

Eu stiam de existenta chiriasilor, dar intelegandune ca chiriasi pleaca in clipa in care cumpar apartamentul ..... apartamentul l-am cumparat, cu tot cu chiriasi ...In contractul de vanzare cumparare, este stipulat daca exista orice contract se anuleaza prin prezentul contract ...

Mi-e greu sa cred asa ceva. Contractul dvs este redactat de un notar, care ar trebui sa stie foarte bine ce e aceea nulitate, ca nu e incidenta in acest mod si ca o asemenea prevedere nu are niciun efect. Poate ne redati exact continutul.
Citez din contractul de vanzare cumparare :

Eu vanzatoarea, declar pe propria raspundere si sub sanctiunea prevazuta de articolul 215, alin3 si art 292 Cod penal ca imobilul de mai sus este liber de sarcini, ca nu am instrainat prin acte sub semnatura privata sau autentice imobilul in cauza nu l-am ipotecat in favoarea vreunei persoanne fizice sau juridice, nu exista vrun litigiu referitor la acesta, nu am fost scos din circuitul civil, NU ESTE INCHIRIAT SI NU S-A PROMIS INCHIRIEREA, nu fac obiectul unei cereri de restituire in baza Legii nr 10/2001 sau ale Legii nr247/2005 si ca situatia de CF prezentata azi data autentificari este cea rezultata din extrasul CF de la notarul public, garantand pe cumparatori impotriva oricaror evictiuni totale sau partiale asupra imobilului vandut, autorizandu-i sa solicite intabularea in cf a dreptului de proprietate pe numele lor.
Daca intrati in posesia unui contract de inchiriere,iata cum d-na proprietar s-a invartit de un "Fals in declaratii".
Cristea Marina a scris:

Daca intrati in posesia unui contract de inchiriere,iata cum d-na proprietar s-a invartit de un "Fals in declaratii".

asta insemnand ca acel contract de inchiriere de care tot vorbeste fosta proprietara este nul? sau cum?

in momentul de fata pot beneficia de apartamentul meu, sau trebuie sa mai astept pana la data cand expira acel asa zis contract de inchiriere?

pentru 'fals in declaratii' ea ce risca?
care ar fii demersurile pe care ar trebui sa le efectuez in acasta situatie, precizez faptul ca este o femeie cu care nu te poti intelege, nu se poate comunica civilizat

Lasati nulitatea, vad ca va place dar chiar nu are vreo legatura in cazul de fata. Cauzele de nulitate exista chiar la momentul incheierii contractului, nu "apar" mai tarziu.

Contractul de inchiriere este perfect valabil. Problema dvs este doar in contractul dvs, pentru ca a fost o greseala colosala sa acceptati asa ceva scris in contract cand spuneti ca stiati despre chiriasi. Acum, daca chiriasii au contract cu data certa, nu ii puteti da afara decat in conditiile din contractul respectiv (probabil cu un preaviz de minim 30 de zile), iar in rest aveti sa va certati cu vanzatoarea, pentru ca ea a declarat un lucru fals.

Puteti face plangere penala impotriva vanzatoarei pentru fals in declaratii.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil inchiriat aartist aartist In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)