Ma numesc ignat catalin, am 18 ani, sunt din voluntari jud if, si de curand s-a intamplat ceva ce mi-a marcat viata. Tatal meu, in varsta de 46 de ani, a avut un accident tragic de masina in urma caruia a decedat. Acesta a traversat neregulamentar printr-un loc nepermis in timp ce a fost izbit de o femeie de 19 ani care conducea cu o viteza mult peste limita legala. In urma accidentului familia mea: eu, sora mea in varsta de 6 ani si mama (singura salariata) am ramas fara un sprijin financiar. Am incercat sa luam legatura cu femeia de 19 ani, care detinea carnetul de numai 3 luni, insa acceasta s-a dovedit a fi absenta si de negasit. As vrea din tot sufletul, eu, impreuna cu familia mea sa incercam sa aflam daca sunt sanse sa se faca dreptate in instanta. Va multumim si va suntem recunoscatori!
La dispunerea expertizei va trebui sa solicitati ca expertul sa stabileasca daca accidentul e putea evita de catre conducatoarea auto in cazul in care circula cu viteza regulamentara. La efectuarea expertizei aveti dreptul sa va angajati un expert parte care sa-si exprime punctul de vedere intr-o anexa la raportul de expertiza intocmit de catre expertul desemnat de organul de cercetare penala.
buna ziua,
revin cu noutati foarte greu de acceptat pentru familia mea. Am fost cu mama la Casa de Pensii Ilfov pentru a putea obtine o pensie de urmas pentru mine (elev in clasa a XI a) si sora mea de 6 ani. Aici am aflat ca tatal meu avea o vechime in munca de aproape 14 ani si conform noii Legii a pensiilor ar fi trebuit sa aiba o vechime de 20ani pentru varsta de 46 ani pentru a primi noi cei doi copii pensie de urmas. Drept urmare pentru cei aproape 14 ani munciti de el nu primim nimic. Nu primim nici ajutor de inmormantare pentru ca la data accidentului nu era incadrat in munca. Tatal meu era tinichigiu in constructii si in ultimii ani isi gasea foarte greu si pe termen foarte scurt de lucru.Deci dupa ce 14 ani a contribuit la casa de pensii,noi nu avem dreptul la pensia de urmas. O alta veste rea pentru noi a venit de la politie unde mi s-a raspuns la intrebarea daca soferita avea viteza cu urmatorul raspuns: masina are abs si nu a lasat urme de franare. In cazul asta ma intreb ce se v-a stabili la expertiza daca nu erau urme de franare? Ca nu este deloc vinovata soferita? Daca expertiza v-a stabili ca tatal meu este vinovat in totalitate ce mai este de facut? Ajutor de inmormantare nu--ca nu lucra. Pensie de urmas nu--ca nu are 20 de ani vechime la 46 ani la data decesului.Ajutor financiar de la Fondul de ajutorare a victimilor strazii nu--pentru ca el a fost vinovat.Nici un alt ajutor financiar nu se intrevede atit cat am putut si am stiut sa ma interesez. Acum asteptam rezultatele expertizei si ce facem? ce ne facem ? multumesc mult pentru orice sfat sau orice indrumare.
Din nefericire , ati intuit raspunsul in situatia in care se va constatat ca vina producerii accidentului ii apartine victimei.
Nu ramane decat sa speram ca se va efectua o urmarire penala corecta , ca expertul isi va face datoria.
Imi pare rau la randul meu de cele intamplate.
Expertiza poate stabili cu destula precizie viteza autoturismului in functie de tipul autoturismului, deformarile suferite de autoturism in urma impactului, ca si de leziunile suferite de corpul victimei.
Din pacate, va inteleg durerea morala si marile probleme materiale survenite, dar incercati sa va puneti si in situatia conducatoarei auto. Sunteti sigur ca daca ar fi avut o viteza mai mica (totusi regulamentara) accidentul ar fi avut alte urmari? A incerca sa fie declarata vinovata cu orice pret - culpa comuna - pentru ca RCA-ul ei sa plateasca despagubirile s-ar putea sa nu fie foarte fair-play... V-ati gandit sa va puneti in situatia ei?
Angajeaza un avocat. Daca autovehicul nu a lasat urme de neumatic nu seamna altceva decat nu a frenat, prin urmarea in opinia mea exista o responsabilitatea mai mare, pentru ca nu a avut atentia la conducere. Si aia nu inseamna de loc ca ai pierdut procesul, special la via civila, prin care te adresez la soferita si la compania de asigurari.