Va propun sa discutam despre rationamentul logic.
Enunt
Pana in anul 2010 se va incheia constructia unui satelit spatial care este constituit in intregime dintr-un sir unic, drept, de 6 module de dimensiuni si forma similare - P, Q, R, S, T si U (pozitionate exact in aceasta ordine). Oricum, la acea data nici unul dintre module nu va fi operational. Ordinea in care modulele trebuie sa devina operationale trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
In fiecare an din intervalul 2011 - 2016 va trebui sa devina operational cate un singur modul. Odata ce un modul devine operational, el ramane operational.
Dupa 2011, un modul devine operational numai daca un alt modul imediat invecinat este deja operational.
Modulul R devine operational fie primul, fie al doilea.
20. Care dintre afirmatiile de mai jos poate fi adevarata?
(A) P devine operational in 2011
(B) Q devine operational in 2015
(C) S devine operational in 2016
(D) T devine operational in 2012
(E) U devine operational in 2013
Va rog sa-mi explicati si mie cum se rezolva acest test.
Multumesc anticipat.
Stiu ca nu conteaza prea mult, dar trebuie trecut si acesta. oricum pana e sa dau eu examen, se vor schimba multe, asa ca nu-mi fac eu prea multe probleme
anamaria, tu de unde ai luat acest test de logica?
cum stai cu invatatul? multa bafta.
aaaa, si te superi daca te rog sa imi zici si mie de pe ce manuale inveti? eu vreau sa ma pregatesc pentru anul viitor si nu prea stiu de pe ce sa invat.
Ok,acest test nu se rezolva in 5 min. hai sa fim seriosi,de regula testele analitice,adica genul asta de teste se rezolva cu hartia si creionul in fata ,avand in vedere ca numai pana faci schema iti ia cel putin 5 min. ,rezolvarea poate sa dureze pana la 15 min . Si mai ales ca nu ai la dispozitie decat 1 ora pt testele analitice si pe urma inca 1 ora pt. cele de logica ,punctaj minim 30 de puncte...
Da, e adevarat. Testul acesta nu se rezolva in 5 minute. Se rezolva in 2 minute si 30 de secunde din care 10 secunde sunt alocate hasurarii bulinutei cu raspunsul considerat de tine corect. :D Exista 3 parti ale testului de rationament logic. Prima parte, intelegerea unui text scris, numare 28 de intrebari rezolvabile in 50 de minute. A doua parte, rationament sintetic, numara 50 de intrebari rezovabile tot in 50 de minute si ultima parte, in care se regaseste si intrebarea de mai sus, rationamentul analitic, numarand 22 de intrebari, de rezolvat tot in 50 de minute. Daca faceti un calcul, ca sa raspundeti corect la toate cele 22, nu trebuie sa depasiti in medie 2.5 minute pe intrebare. Povestea aia cu 15 minute, foaie si pix in fata e din alt basm. :)
Nu-i basm ,unele intrebari analitice au nivel foarte ridicat si necesita hartie si creion ,iar daca dai peste o astfel de intrebare e bine sa nu te mai tii de ea ,s-o rezolvi ,ci pur si simplu treci mai departe pt ca se pierde timp.In orice caz pana la ultima parte a testului care contine intrebari de genul asta ar trebui sa fii macar sigur ca ai facut un punctaj bun la cele dinainte ,care sunt mai usoare.In fine mai vb de logica mai incolo ;)
Revisal 2011
lanisoara
Buna ziua,
Am si eu o problema, am incercat sa suspend un contract in noul revisal, iar cand vreau sa salvez modificarile facute imi da eroarea: ¨Intervalul ... (vezi toată discuția)