avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune deschisa de nepoti ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune deschisa de nepoti ???


Buna ziua ,

Am si eu nevoie de parerile dvs . Situatia este urmatoarea :
Sot si sotie - proprietari ai unui apartament cumparat dupa 1989
Sotul a decedat in 2011 , nu au copii
Sotul a avut o sora , si acesta decedata , dar in urma careia au ramas 2 copii

Acesti doi copii ai surorii defunctului , pot deschide succesiune ca sa aiba dreptul la mostenirea apartamentului unchiului decedat ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:00, 29 Aprilie 2011
Da , ei vor sa deschida succesiune , dar nu se au in relatii bune cu matusa mostenitoare . Daca o vor face in 6 luni de la data mortii unchiului , legea e de partea lor ?
Va culege mostenirea cine o accepta expres sau tacit in termenul de 6 luni de la deces,in caz contrar poate fi inlaturat de la mostenire prin neacceptare.
Va multumesc tuturor !
Ma puteti ajuta si cu un art din cod civil pt a citi mai mult despre acest subiect ?

Nu v-ar ajuta o lectura a Codului civil, mai degraba a unui tratat de drept succesoral, vi-l recomand pe cel al lui Francisc Deak, editia a II-a actualizata si completata, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu se realizeaza o succesiune? vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua , Doresc sa va prezint urmatoarea situatie , la care va rog sa ma ajutati cu o clarificare : Daca sotia unui cuplu fara copii a decedat si exista 4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am o intrebare. Unchiul meu a decedat acum 24 ani, iar mama mea a decedat la trei luni dupa unchi, in casa raminind sotia lui ei neavind copii. ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)