avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme constructie acoperis casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme constructie acoperis casa scarii

Buna ziua,
locuiesc la bloc, la etajul 1/4 si am o problema cu seful de scara care a decis sa faca un acopris deasupra casei scarii,acesta fiind sub geamul camerei mele cu care nu sunt de acord nici eu nici altii locatari ai blocului. Dansul spune ca exista o lista, care nu vrea sa mi-o arate, din care rezulta ca au semnat mai mult de 11 persoane pentru aceasta constructie.
Intrebarea mea este daca are voie sa faca acest lucru, de fapt deja l-a facut,fara autorizatie de constructie de la primarie sau proiect???
Si ce mai pot face in cazul acesta sau cui ma pot adresa pentru o plangere???
Si daca este legal sa puna aceasta constructie din cadru metalic si plexid sub geamul camerei mele???, fiind proprietar al acestui apartament.
Va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi buna!!!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:27, 1 Octombrie 2012
Da, ma scuzati nu m-am exprimat bine, au construit un acoperis deasupra intrarii in scara, iar intrarea este sub geamul camerei. Sper ca acum sa fiu inteleasa si da ma deranjeaza pentru ca o sa faca galagie cand ploua, indiferent cat de estetic ar fi.
Nu vreau sa fiu rea, dar daca se face ceva as dori sa fiu consultata nu sa aflu de la vecini ce se intampla si sa se faca ca la carte, cu autorizatie si restul, daca tot am aflat multumita dvs. ca este nevoie de asa ceva.
Va multumesc mult pentru sfaturi si raspunsuri, cu siguranta imi vor fi de folos.
O zi buna tuturor!!!
Buna ziua,
as avea nevoie de un mic ajutor intr-o problema,as vrea sa construiesc un acoperis deasupra casei scarii,la intrarea principala,evident cu acordul vecinilor pe baza de lista cu semnatura;seful scarii este de acord,insa mi-a spus ca acoperisul pe care-l fac sa nu fie mai mare de 1m(adica cat de lat este trotuarul de pe langa bloc ,sa nu vina cei de la Primarie si sa ma ia la "puricit"),imi puteti spune unde m-as putea duce sa obtin o astfel de autorizatie ? ,mentionez ca acoperisul vreau sa il fac din cauza ca se degradeaza treptele din fata scarii de la apa care se scurge de pe acoperisul blocului,iar atunci cand ploua intra apa in scara.
Cu adresa de la asociatia de prop. mergeti la primarie, birou disciplina in constructii - daca se numeste asa la dvs. (va orientati). Discutati in primul rand, aflati opinia acestora, asteptati raspunsul oficial. De obicei, daca nu sunt prea scrupulosi, vi se va da un raspuns favorabil, dar este bine sa-l aveti in scris. Daca-mi dati o adresa de mail, va pot pune la dispozitie cateva poze cu realizarile noastre, exact pe aceasta tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin cu constructie zgomotoasa catalina_mmc catalina_mmc Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei locuiesc la bloc la etajul 1. Blocul are 6 etaje. Cel de la etajul 6 imediat dupa revolutie in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,locuiesc la ultimul etaj,in 1994 impreuna cu vecinii ... nikkkkku nikkkkku buna ziua,locuiesc la ultimul etaj,in 1994 impreuna cu vecinii de la ultimul etaj,fivecare pe partea lui,am facut acoperis,intre timp sa constituit Asociatia ... (vezi toată discuția)