avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz in cazul demisiei

Conform noilor reglementari din Codul Muncii, termenul de previz poate fi de maxim (pe unele site-uri minim ?!?) 45 de zile lucratoare in cazul unei functii de conducere.

Contractul meu de munca semnat in 2004 contine un act aditional semnat de ambele parti care stipuleaza faptul ca durata preavizului e de 30 de zile calendaristice in cazul unei functii de conducere.


Intrebarea e: care dintre cele doua prevederi expuse mai sus e cea corecta? Dpdv. legal primeaza Codul Muncii sau acest act aditional semnat de catre angajator si angajat?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iordache Oana , utilizator 15:43, 14 Iulie 2011
:offtopic:
Dle Rosu,
Nu stiu ce se intampla, dar nu mai pot sa va trimit mesaje private.
Imi zice ca "Acest utilizator nu mai doreste sa primeasca mesaje private de la dvs"
Buna ziua,
Ce documente ne sunt necesare la angjarea unui inginer automatist, dupa ce a demisionat de la vechiul loc de munca si vrea sa vina la noi.
Numai actele necesare pentru angajare ... copi C.I. ,acte studii, eventual o copie de pe carnetul de munca pentru a i se calcula vechimea in conditiile acordarii sporului de vechime, certificatul medical etc.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz ciprianst ciprianst As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme: - angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz schimbare functie iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta: M-am angajat pe o functie de executie iar contractul individual de munca a fost intocmit la acea data cu ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat 15 zile calendaristice - de la 01.05.2011 20 zile lucratoare noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti privind urmatoarea situatie. Un salariat are un cim in care pentru demisie este prevazuta o perioada de ... (vezi toată discuția)