avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta imobiliare

Anul trecut in august am incercat sa achizitionez o locuinta noua. Am gasit o firma prin intermediul mass-media care vindea locuinte noi. Am mers la firma, am vazut locuintele, si m-am hotarat la una din ele. Firma a pretins un acont de
20% pe care l-am platit, semnand cu acesasta firma un antecontract de vanzare/cumparare (semnat si stampilat de administrator) in care s-a stipulat suma platita ca avans. Locuinta trebuia achizitionata cu un credit ipotecar. Cand am ajuns la notar pentru a face un antecontract de vanzare/cumparare legal, a aparut un alt proprietar (proprietarul de drept) cu care am convenit asupra pretului final al locuintei. Creditul pentru care am optat nu s-a aprobat din cauza locuintei, desi a fost evaluata pe banii mei de un evaluator agreat de banca la valoarea reala, functionarii bancii au spus ca valoarea acesteia este mai mica si nu-mi pot oferi decat o suma mult mai mica, trecand peste dosarul intocmit de evaluator si platit de mine! In fine, toata tranzactia a cazut, si urma sa-mi recuperez de la firma careia am dat avansul, banii platiti. Insa administratorul a folosit acesti bani in scopuri proprii si nu am putut nici pana in ziua de azi sa-mi recuperez prejudiciul. Intrebarea mea este urmatoarea: -Administratorul firmei a comis infractiunea de inselatorie? Cui trebuie sa ma adresez ca sa-mi recuperez prejudiciul?
Cel mai recent răspuns: puturosu , utilizator 18:25, 30 Iunie 2008
Buna ziua!
Nu doar inselaciune (215/Cod penal), ci si delapidare(215 indice 1/ Cod penal).
Plangerea se depune la politie.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Ce incidenţă are delapidarea în speţă, Silviu?
Delapidarea este prevăzută în art. 215 indice 1 Cp, iar subiectul activ al infracţiunii TREBUIE să aibă calitatea de funcţionar public sau funcţionar care gestionează sau administrează bunurile unei unităţi publice sau private. Astfel că, în opinia mea, o plângere penală, la o primă vedere, (era bine să dea user-ul mai multe detalii cu privire la calitatea mandatarului şi la conţinutul actului, pentru a nu bate câmpii...) bazată pe înşelăciune sau delapidare este sortită n.u.p.
Pentru ca user-ul să depună o plângere penală bazată pe delapidare, şi el trebuie să aibă o calitate în firma respectivă "mandatar" al proprietarului.
Elementul material al infracţiunii de delapidare constă într-o acţiune de sustragere definitivă sau temporară a unui bun din patrimoniul unei persoane juridice în posesia sau detenţia căreia se află, de către o persoană care îl gestionează sau administrează. Ce legătură are delapidarea cu speţa de faţă? ;)
Multumesc mult baieti! Trebuie sa ma duc cu toate actele care le am la un avocat si acesta poate sa-mi zica ce trebuie sa fac in cazul meu pentru a-mi recupera prejudiciul, asta e clar. O sa ma duc si la politie sa depun o plangere, si o sa trimit si garda financiara pe capul administratorului ca sa fiu sigur ca voi fi luat in serios. Voi reveni si cu rezolvarea.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
puturosu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreauun raspuns sincer si concret claulau claulau am lucrat la o firma de transport international ca si cond auto. la una din cursele efectuate am pierdut portofelul cu actele si o suma de bani(32 mil lei ... (vezi toată discuția)
Infractiune? iustinian13 iustinian13 Un angajat, inspector de asigurari, preda tocumentele intocmite cu privire la incasarile dintr-o sapatamana, prin posta, ( chitante, polite, borderouri), dar ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere Cristiann86 Cristiann86 Abuzul de incredere, furt, delapidare a) Un vanzator angajat la un magazin de cartier ia din banii luati din vanzarea produselor de pe rafturi. Ce ... (vezi toată discuția)