avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recurs

va rog sa-mi raspundeti ce inseamna daca pe site-ul Curtii de Apel in dreptul dosarului apare:se amana pronuntarea pentru alta data(peste 6 zile) iar la detalii: incheiere.Ce inseamna incheiere?

Precizez faptul ca recurentul nu s-a prezentat la primul termen al recursului si s-a judecat in lipsa.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinateo , utilizator 21:47, 5 Iulie 2008
Contestaţia în anulare este o cale extaordinară de atac, prin care partea interesată poate cere retractarea unei hotărâri, de către însăşi instanţa care a pronunţat hotărârea atacată, în cazurile şi în condiţiile expres prevăzute de lege.
În prezent, contestaţia în anulare este reglementată de art.317-321, din Cartea a II-a Procedura contencioasă, Titlul V „Căile extraordinare de atac „ , Capitolul 1 - Contestaţia în anulare din Codul de procedură civilă.
Contestaţia în anulare se poate înfăţişa sub două forme:
a) contestaţia în anulare obişnuită (art.317 C.proc.civ.);
b) contestaţia în anulare specială (art.318 C.proc.civ.) .


Revizuirea este reglementată în titlul V „” Căile extraordinare de atac, capitolul II, art.322-328 din Codul de procedură civilă. Ea este definită în doctrină ca fiind acea cale de atac extraordinară, de retractare şi nesuspensivă de executare , prin intermediul căreia se poate obţine desfiinţarea sau modificarea unei hotărâri definitive sau irevocabile, în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege.
Pentru o hotarare in recurs, potrivnica pot vace cerere de revizuire?
Sau ce posibilitate mai am?
Pot da in judecata sau reclama completul de judecata?
Potrivit Codului de procedura civila, este posibila exercitarea revizuirii dacă există hotărâri definitive potrivnice date de instanţe de acelaşi grad sau de grade deosebite, în una sau aceeaşi pricină, între aceleaşi persoane, având aceeaşi calitate (art.322 pct.7 C.proc.civ.)
Revizuirea pe acest motiv îşi are suportul în respectarea puterii lucrului judecat şi presupune îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
- să existe două hotărâri definitive potrivnice.
- hotărârile contradictorii să fie pronunţate în aceeaşi pricină, adică, să existe triplă identitate de părţi, obiect şi cauză .
- hotărârile potrivnice să fie pronunţate în dosare diferite ;
- în al doilea proces să nu se fi invocat excepţia puterii de lucru judecat sau, dacă a fost invocată, să nu se fi discutat ;
- să se solicite anularea celei de-a doua hotărâri, care s-a dat cu nerespectarea puterii lucrului judecat

Prin urmare, in cazul dvs nu cred ca este posibila exercitarea acestei cai de atac pentru acest motiv, deoarece nu
v-ati judecat de 2 ori, iar instantele au pronuntat 2 hotarari diferite.
Totusi instanta de recurs a abuzat.
cum procedez pentru a merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
Motivatia are trei randuri si este realmente jenanta!!
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
cristinateo, utilizator
Va rog nu pot accepta aceasta bataie de joc, calcat in picioare legislatia un vigoare.....
Cum pot reclama completul de judecata?

Alte discuții în legătură

Cai de atac la solutionarea unui proces costa332 costa332 in urma unui proces pe care l-am pierdut, am facut recurs la care mi sa dat ca raspuns ca solutia data la proces este irevocabila. Mai am dreptul la alta cale ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)
Calea de atac la recurs Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Daca s-a respins actiunea de recurs in contencios la Curtea de Apel, mai exista vreo cale de atac? (vezi toată discuția)