avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recurs

va rog sa-mi raspundeti ce inseamna daca pe site-ul Curtii de Apel in dreptul dosarului apare:se amana pronuntarea pentru alta data(peste 6 zile) iar la detalii: incheiere.Ce inseamna incheiere?

Precizez faptul ca recurentul nu s-a prezentat la primul termen al recursului si s-a judecat in lipsa.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinateo , utilizator 21:47, 5 Iulie 2008
cristinateo a scris:

Scuzati-ma. Cum pot avea doua hotarari irevocabile?A fost sentinta instantei de fond favorabila si decizia instantei de recurs nevavorabila.Cum pot sa am doua hotarari potrivnice in aceste conditii ca sa pot apela la calea extraordinara de atac:revizuirea.

In cazul dumneavoatra, nu aveti doua hotarari irevocabile.
Aveti hotararea data de prima instanta de un judecator, care este supusa recursului, adica controlului judiciar al instantei superioare.
Cea de-a doua hotarare, data de instanta de recurs intr-un complet de 3 judecatori este irevocabila!
Daca aveati avocat in cauza, v-ar fi lamurit cu privire aceste aspecte.
Am avocat.Erau niste intrebari pentru a cere un sfat in plus.
Am purtat o lunga conversatie cu domnul moderator.Nu puteti trage o concluzie decat citind ultimile doua pagini ale subiectului:recurs.
Vorbeam de faptul ca in cazul meu sa pot ataca cu revizuire decizia curtii de recurs,ar trebui sa am doua hotarari definitive potrivnice.nu am inteles daca vb.de potrivnice intre ele sau ambele potrivnice pentru mine.Vorbeam de faptul ca ar trebui sa deschid o alta actiune, dar daca nu ar fi aceasi cauza,atunci ar fi doua procese diferite si nu as putea avea doua hot. potrvnice.
ce legatura are faptul ca primul complet are un judecator iar cel de-al doilea 3, daca nu sunt in stare sa judece ce s-a cerut. Instanta de fond obliga paratul sa incheie un nou contract de munca de jumatate de norma aferent postului meu universitar, iar hot. in recurs: respinge capatul de cerere cu privire la obligarea paratului sa incheie un nou contract de munca.Nu este vorba de un contract de munca pur si simplu de norma intreaga.Este uncontract de 1/2 norma obligatie statuata imperativ de L 125/2005, legea salarizarii personalului sanitar, lege speciala care are prioritate in fata legii generale.Angajatorul era obligat sa imi incheie acest contract de munca.
Va rog ce parere aveti?
De asemenea, prima instanta obliga paratul sa comunice casei de pensii municipiul Bucuresti, venitul meu realizat in perioada 2001-2005. Instanta de recurs respinge spunand ca nu obliga paratul sa comunice venitul realizat pentru asigurati.Nu am cerut pentru toti salariatii...ci doar pentru subsemnata.
Va rog lamuriti-ma.pot ataca cu revizuire pentru ca instanta nu a dat ce am cerut?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
cristinateo, utilizator
elis a scris:

Prin urmare, in cazul dvs nu cred ca este posibila exercitarea acestei cai de atac pentru acest motiv, deoarece nu
v-ati judecat de 2 ori...

Elis v-a prezentat conditiile revizuirii, dar si concluzia pe care v-am citat-o mai sus.
Vedeti dvs. e ca in medicina (dovada ca am citit si pag. 2)... simptomele mai seamana intre ele, dar diagnosticul poate fi diferit de la caz la caz.
Nu va agatati de revizuire ca inecatul de firul de pai ca nu are nici o treaba cu sitiuatia dvs.

Pentru a se putea folosi calea de atac a revizuirii pentru motivul "hotarari potrivnice" trebuie ca aceste hotarari sa fi fost date in DOASARE DIFERITE si nicidecum in acelasi dosar care a parcurs grade de jurisdictie diferite. Revizuirea nu este admisibila daca hotararile contradictorii au fost pronuntate in aceeasi cauza pe parcursul mai multor cicluri procesuale determinate de caile de atac exercitate de parti.
Buna seara
In cele din am priceput cum este cu hot. potrivnice.
va rog spuneti-mi la cele scrise putin mai sus(astazi), pot spune ca:s-a respins ceva ce nu am cerut?

Alte discuții în legătură

Cai de atac la solutionarea unui proces costa332 costa332 in urma unui proces pe care l-am pierdut, am facut recurs la care mi sa dat ca raspuns ca solutia data la proces este irevocabila. Mai am dreptul la alta cale ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)
Calea de atac la recurs Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Daca s-a respins actiunea de recurs in contencios la Curtea de Apel, mai exista vreo cale de atac? (vezi toată discuția)