avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita???

sunt in proces cu tatal copilului meu,din luna februarie...nu am fost casatoriti,de 10 luni o cresc singura,nu m-a ajutat financiar si nici nu a cautat fetita decat in momentul de cand am intentat procesul....pana acum o saptam ne-am inteles de minune in ceea ce priveste programul de vizita.,insa eu am aflat ca a lasat-o pe fetita cu concubina lui si din nefericire aceasta a agresat-o verbal si fizic...are doar 3 anisori insa stiu ca nu minte...si din cauza aceasta vroiam sa stiu daca cer prea mult ca programul de vizita sa fie doar in prezenta mea,mai ales ca tatal lucreaza doua zile cu doua ceea ce inseamna ca nu are stabilit un program prin care ar putea sa se ocupe de fetita...sau doar o zi la doua saptamani,ce sanse credeti ca am???va multumesc
nu am avocata...ma reprezint singura :( voi cere sa fie audiati martorii si el probabil ca va face la fel...are voie sa aibe martori din familie,adica mama sau sora lui???sau concubina???
Va opuneti sa fie audiata concubina ,dar mama si sora lui pot veni. la audiere. Dvs la randul dvs puteti solicita ca sa audiati martori din familie ,care sa descrie care este programul lui de lucru ,eventualele relatii delicate ale copilului cu actuala prietana a tatalui fetitei.Incercati s a judecati la rece nu cu minie ,va pierdeti cumpatul iar judecatoarea o sa interpreteze altfel reactia dvs.
pai si atunci inseamna ca si eu pot sa aduc ca si martor pe mama si pe sora fara ca el sa se poata opune???puteti fi un pic mai explicita...cum adica sa judec la rece???manie am,pt ca n-am cum sa nu am manie,problema e ca judecatoarea l-a vazut de la prima infatisare ca nu e interesat de copil...el face toate astea ca sa dea bine in fatza lui masa.....si ma gandesc ca voi avea de castigat adica voi avea credibilitatea atata timp cat e deja al doilea proces pe care il intentez impotriva lui,tot din cauza indiferentei lui si din cauza pensiei alimentare(la primul proces am renuntat in speranta ca ne vom intelege pe cale amiabila) :(
Da ,o sa fiu foarte explicita ,in dosarele cu un asemenea obiect ,ca si in dosarele de divort legiuitorul permite ca sa fie audiate rudele uneia din partile litigante precum ,mama ,tata ,sora,matusa unchii,verisoarele,etc.
In ceea ce o proveste pe concubina spuneti-i judecatoarei ca marturia acesteia este subiectiva avand in vedere atura relatiilor celor doi.Acum ati inteles?El si daca se opune sa o aduceti pe mama sau sora ,opozitia lui va fi cenzurata de instanta de judecata.Succes!
Potrivit art 190 c.proc.civ.pot fi audiati in calitate de martori rude si afini indiferent de grad, cu exceptia descendentilor, numai in procesele care privesc starea civila si divortul.
In cazul dvs.-incredintare minor din afara casatoriei, cu capat accesoriu pensie de intretinere si vizitare minor pe cererea reconventionala, nu se pot audia martori rude, decat in situatia in care partile (dvs. si paratul) convin in mod tacit sau expres audierea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate influenta instanta? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In ce masura poate influenta instanta,audierea minorului de 11 ani,intr-un proces de reincredintare?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Psihologia minor mather mather cum sunt facute audierile la tribunal ale minorului de sub 10 ani de catre psihologul tribunalului? cerute de sot, si in ce masura ajuta un proces de divort? ... (vezi toată discuția)
Ma reprezint singura pt incredintare minor anna_mama_singura anna_mama_singura Buna seara, As dori sa ma sfatuiti ce sa fac sa nu gresesc la proces avand in vedere ca ma reprezint singura.Am o fetita de 2ani jumatate si de 7 luni e la ... (vezi toată discuția)