avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariu compensatoriu - desfiintarea locului de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariu compensatoriu - desfiintarea locului de munca

Am primit un preaviz de 20 zile lucratoare in temeiul legii nr 53/2003 art 73,ca urmare o concedierii individuale din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana salariatului(desfintarea locului de munca prev de art 65 din Codul Muncii,respectiv ca urmare a dificultatilor generate de criza economica).
-vreau sa stiu daca pot cere salariu compensatoriu unul sau mai multe,specific ca in contractul de munca nu este specificat nimic.

Multumesc
0722.729.545

Cel mai recent răspuns: cosmin2005 , utilizator 11:05, 24 Iunie 2011
1. In CIM trebuia specificat: este aplicabil CCM (denumirea lui), inregistrat la... sub nr..../......
2. Incercati a ITM sa aflati macar din ce ramura de activitate faceti parte si daca exista un CCM pe acea ramura. Daca da, vi se aplica prevederile acelui CCM.
buna ziua,
Multumesc pentru ajutor.Am contactat ITM-ul din judetul de unde este firma si mi-au confirmat ca CIM in cepand cu 01.01.2011 se completeaza in sistem electronic si ca in acest sistem nu apar decat datele societatii si ale mele personale,numarul CIM si data inregistrarii lui,si nici nu au cum sa vizualizeze CIM acesta fiind completata electronic doar cu datele pe care ii intereseaza pe ei.
Mi-au zis sa ma interesez la firma din ce ramura de activitate fac parte,am sunat la firma si nu au vrut sa-mi dea nici un fel de detaliu...
Vreau sa ma indrumati cum sa fac instiintarea din care sa cer macar un salariu compensatoriu...multumesc

1. Daca cei de la firma nu vor sa va spuna incercati la Oficiul Registrului Comertului sa aflati ce cod CAEN are firma pentru a ne da seama din ce ramura face parte.
2. Faceti o cerere catre angajator si solicitati sa va plateasca salariul compensator (s-ar putea sa va refuze deoarece nu este obligat daca nu are o baza legala).
Buna ziua,

2.Am facut cerere catre angajator dar nu a raspuns deloc la solicitare.Nu vor sa spuna nici din ce ramura face parte.

1.Am sunat la Registrul comertului ca sa aflu cod CAEN pentru a ne da seama din ce ramura face parte si mi-au comunicat ca nu pot da astfel de informatii decat pe baza unui fax/mail si contra cost,s-au sa ma duc acolo, dupa care un referent imi va comunica cat costa.Am trasmis pe mail cererea dar nu au raspuns(au zis ca in 30 zile)deja cei de la firma mi-au confirmat telefonic ca stiau ca eu m-am interesat de cod CAEN si Ramura pentru a cere salariu/salarii compensatorii.
Ce ma sfatuita sa fac in acest caz?
1. Cei de la ITM va puteau da codul CAEN deoarece cand unitatea s-a inscris la ei a depus si o copie dupa certificatul de inregistrare la ORC.
2. Asteptati sa primiti raspunsul de la ORC.

Alte discuții în legătură

Drept la somaj mad_john mad_john salutare ma aflu in situatia urmatoare am fost angajat din 2008 dupa cum urmeaza: angajat 29 iunie 2008 -23 septembrie 2008 demisionat angajat 29 ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)