in urma suspendarii permisului pentru alcool 0,1 pe 90 zile am depus o contestatie.intrebarea mea ar fi pot conduce daca nu ridic permisul de la politie?dupa lege se cam contrazic 2 chestii cea de suspendare a contraventiei cand depui contestatie si cea de inregistrare la politie a plangerii pt a recupera permisul pe perioada procesului
Art. 105. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si, dupa caz, a actului prin care s-a
dispus una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute la art. 88 alin. (1) se poate depune plangere, In termen de 15 zile de la comunicare, la sediul unitatii de politie din care face parte agentul constatator.
(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare, de la data Inregistrarii acesteia la unitatea de politie din care face parte agentul constatator.
nu vad unde scrie ca e neaparat sa il ridic de la politie.ideea e ca nu pot ajunge sa il ridic
Da, dar exista obligatia legala a conducatorului auto de a prezenta actele la controalele efectuate de politia rutiera printre care si perimisul de conducere sau dovada. Acum poate ma contrazice cineva, dar eu stiu ca acea grefa nu tine loc de dovada.
certificatul de grefa nu tine loc insa in cel mai rau caz pot primi o amenda ca nu am actele sau trebuia inregistrat si atunci sa fie o problema mai 'penala'?
la rutiera figurati cu permisul suspendat. in baza acelui certificat care se inregistreaza , veti putea obtine dreptul de a circula.
nici amenda ca nu aveti actele nu e de neglijat, insa la dvs nu cred ca va fi vb doar de asta.
puteti intreba si la ei prin telefon, sa stiti exact ce riscati
si daca la rutiera apare suspendat nu pot sa il las asa pana imi expira perioda de suspendare?ca as vrea sa il las acum in caz ca pierd procesul sa am deja pedeapsa executata