Am pensie stabilita in cota procentuala 25% din venitul net realizat. Tinand seama ca pensia de intretinere se stabileste si in functie de nevoia debitorului odata cu marirea considerabila a salariului se poate obtine juridic o reducere a procentului de 25%?
Aceasta pentru ca obligatia de intretinere va depasi cu mult nevoia minorului.
Referitor la contributia financiara a mamei, va faceti ganduri si nervi degeaba si ar trebui sa va impacati cu ideea ca trebuie sa platiti.
Conf. art. 409 Cod procedura civila
Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.[/
Multumesc pentru raspunsul obiectiv (art.409 CPC). Ma asteptam la un raspuns obiectiv si la restul subiectului. Adica cum imi urmaresc respectarea drepturilor mele, nu psihoterapie.
Pensia alimentara
bcfbmv
Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)