avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli judiciare avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli judiciare avocat

Se retin cheltuielile de judecata pentru avocat in toate circumstante, si pt. toate faptele? Nu am observat pe portalul instantelor de judecata vreun onorariu pt. avocat pt. faptele de "lovire si alte violente".

Se poate interpreta lucruri gen "mi-am recunscut vina, la ce buna si-a luat X avocat" ?
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 10:14, 8 Mai 2011
Vorbim de un dosar penal, nu?
Normal ca inculpatul, daca este condamnat, va plati partii vatamate (sau partii civile) toate cheltuielile facute de catre aceasta.
Cititi articolul 193 Cpp.
Cheltuielile de judecata catre partea adversa reprezentand onorariu avocat pot fi reduse daca se cere in instanta reducerea lor si se apreciaza ca sunt exagerate in raport cu natura si complexitatea cauzei.Daca initiatorul topic-ului e interesat exista jurisprudenta in acest sens.
Eu cred ca raspunsurile anterioare, desi sunt foarte corecte, nu au nici o legatura cu problema pusa in discutie de respectivul utilizator....
Eu cred ca are legatura dat fiind ca e obligata la o plata pe " nepusa masa" care poate e de 1000 sau 1500 ron....
Mda, si deseori faptuitorul in loc sa-si recunoasca vina, aduce martori fabricati, si complica si mai mult munca avocatului.

Una e sa iei un avocat sa te asisteste, si alta e sa-si cheltuie toti neuronii cu invetiile partii adverse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes coke coke Cum recuperez de la parat onorariul de succes pe care l-am platit avocatului dupa terminarea procesului? (vezi toată discuția)