avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alocatie pt intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alocatie pt intretinere

in ce conditii pot cere in instanta alocatie de intretinere pt copilul meu in varste de 12 ani , eu sunt casatorita si nu muncesc si locuiesc cu el intr-o garsoniera si nu-mi da bani, el face toate cumparaturile casnice si plateste utilitatile dar cand vine vorba de imbracaminte sau bani de buzunar zice ca nu-i trebuie si ca atunci cand va considera le va cumpara .El e comisar in politie. Spuneti-mi daca se poate sa cer aceasta alocatie si cum .
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 11:35, 6 Mai 2011
Nu, doamna, nu puteti cere alocatie de intretinere, in sensul ca puteti face orice, dar nu va acorda nimeni asa ceva!
Iar legat de "nu ma lasa sa muncesc"ce face, va bate sa nu va gasiti un serviciu, va leaga cu lanturi de pat sa nu mergeti sa cautati, va incuie in casa sa nu puteti pleca?
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Avand in vedere ca dv nu aveti un loc de munca, iar el asigura cele necesare atat pt dv cat si pentru copil, promovarea unei actiuni de stabilire a pensiei de intretinere motivat de faptul ca nu ii asigura bani de buzunar copilului cred ca va fi considerata ca un moft din partea dv si respinsa cu succes.
Pensia de intretinere poate fi ceruta doar daca faceti dovada ca el nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului.
Pe de alta parte, daca tot nu aveti loc de munca si stati acasa, de ce nu va faceti un hobby cum ar fi croitoria? Gasiti mii de modele pe net si ii puteti face dv fetei cate ceva pana considera tatal ca e timpul sa ii cumpere.
nu puteti obtine pensie pt ca sotul poate dovedi ca intretine familia si in afara de asta, amandoi datorati intretinere copilului, nu numai unul
incercati sa-l convingeti ca e vremea sa va angajati daca dansul nu poate satisface din salariul lui, necesarul familiei
multumesc pt raspunsuri. Deci se poate .
Da,cred ca pot dovedi ca nu contribuie cu nimic la educarea copilului si nici intretinerea lui personala, pt ca consider ca oriunde ar sta copilul intretinerea ca a plati partea la lumina, apa etc este obligatorie si ca a pierdut cateva concursuri la scoala pt ca nu am avut de unde plati taxa de inscriere si nici fondurile de la scoala (care nu-s obligatorii) si la serviciul lui nu trebuie ca sa rosesc mereu la scoala .
cu mine e alta poveste intr-un cuvant a reusit sa ma izoleze de toti chiar si de parinti .
Stimata doamna, cu tot respectul, ceea ce v-am spus este ca dreptul la justitie il are oricine, e un drept constitutional, v-am facut insa precizarea ca nu veti obtine nimic insa in instanta. Si nu veti obtine pentru ca sotul d-voastra este singurul intretinator de familie ca sa ma exprim asa, si pana acum nu v-a privat nici de mancare, nici de alte lucruri necesare traiului de zi cu zi. Nimeni nu este obligat mai mult de atat. S-ar putea in urma acestei actiuni sa va treziti si cu un divort pe cap si in strada ca sa zic asa, doar cu o pensie alimentara pentru copil si nimic mai mult. Sa vad atunci cum va veti descurca amandoua, d-vostra si fiica, sa zicem doar cu un 10 milioane pe luna. Din care sa platiti si mancare si scoala si haine si si. Faceti-va inainte de acest atac o socoteala si vedeti cat costa toate si cum este mai rentabil...Eu zic ca este mai rentabil sa stati cu sotul si sa incercati sa munciti si d-voastra. Iar de familie, tare mi-e teama ca v-ati cam izolat d-voastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai vreau sa fiu în custodia tatălui meu pentru că nu se comportă ca un părinte. am soluții? DenisaDiana89 DenisaDiana89 Buna ziua! Ma numesc Denisa am 17 ani si de cativa ani buni ma simt ca la puscarie in casa tatalui meu. Mama mea este divortata de tatal meu de 14 ani. Nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nastasiumihail nastasiumihail Buna seara.Am o mare nelamurire ce ma macina de ceva timp si la care as dori sa stiu niste raspunsuri .Eu am o relatie cu o femeie ce dureaza de 4 ani si ceva, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)