avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecerea unui imobil pe numele unuia din copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecerea unui imobil pe numele unuia din copii

Am si eu o nelamurire ... socrii mei vor sa-i treaca apartamentul in care locuiesc, proprietate personala, pe numele sotului meu, unul dintre copii, ei fiind in total 3, un baiat si doua fete ... problema nu ar fi asta insa vor ca aceasta trecere sa fie facuta fara stirea celor doua surori ... Intrebare: in caz de deces, al unuia din parinti, sotul meu nu va avea probleme cu cele doua surori, adica nu poate fi contestat acel act, probabil de vanzare- cumparare?
Cel mai recent răspuns: nebunatica_id , utilizator 15:34, 20 Mai 2011
@adutescu
Multumesc pentru raspuns ...
bine ar fi ca parintii sa nu faca asta.......nici nu aveti idee cati plang dupa.....:((
sunt de acord cu tine, nici mie nu mi-ar placea ca cineva sa-mi faca asa ceva, daca au decis sa faca asta, este treaba lor si probabil ca au si motive ... nu m-am bagat niciodata in familia sotului si nici n-am s-o fac acum ...
contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere poate fi atacat cu usurinta , chiar daca unii sustin ca nu e asa....(iti spun din proprie experienta)....
Da,poate fi atacat mai ales daca parintii au peste 70 de ani,si nu au un certificat medico legal ca sunt in deplinatatea facultatilor mentale.Bine ar fi sa va mai ganditi!

Alte discuții în legătură

Ingrijire batrani pentru proprietate(+clauze) olga vasile olga vasile Doresc sa aflu daca ingrijesc 2 persoane in varsta,care nu au copii,pentru a-mi lasa proprietatea(casa,apartament) ce act trebuie sa fac,cand si cu ce clauze ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
Pot să vând apartamentul fiilor mei? Inimii Inimii Pot sa vând apartamentul fiilor mei cu clauza? (vezi toată discuția)