avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Garantare pentru pers. fizica cu imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Garantare pentru pers. fizica cu imobil

Poate ma lamuriti si pe mine va rog.
Sunt administrator la un SRL si in acelasi timp asociat majoritar. Suntem in faza de investitie.
Sotul meu doreste sa primeasca de la banca un credit de 100k Euro pentru continuarea investitiei .Dorim sa garantam cu un imobil al firmei. Deci creditul se intoarce la firma si nu beneficieaza sotul meu de acesti bani.
Cum se paote rezolva problema legal ? ( 144-4 )
Multumesc
marian.isvoranu a scris:

element94 a scris:

Merci pt raspunsuri.Legea am citit si eu. Intrebarea mea este ce se poate face? Sa schimb administratorul ca sa putem ridica creditul ?

dar ce realizati daca schibati administratorul, din moment ce sotul dvs nu arenici o calitate in firma, ci doar are salariul mai mare?
mie nu mi se pare o solutie!

Problema cu 144.4 sa rezolvat.E vorba de S.A si nu de SRL. Acum ne lovim de dl.31/1954 art.34 care iarasi trebuie rezolvata cumva....
Va rog nu postati mesaje consecutive, exista posibilitatea editarii mesajului anterior. Multumesc!
Buna ziua!
Ma gandesc daca nu cumva ar fi o solutie sa cereti creditul direct pe firma, garantand in acelasi timp cu imobilul care deja este al firmei.
In felul asta luati banii pe numele firmei si puteti justifica de ca s-a garantat cu imobilul.
Nu ar mai apare ca beneficiar al creditului sotul dvs.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Buna Silviu Serban...
Din pacate mentalitatea bancilor din Romania este foarte dificila.Daca nu ai activitate poti sa uiti de credite...Sau daca tot iti da ceva, iti da o suma nesemnificativa cu niste conditii aberante.Mai au mult de invatat bancherii de la noi.
In fine, din cei 86,000 pe care am socotit ca am avea nevoie am reusit sa rezolvam cu inca un apartament mic ( 33,000 ).Asa ca am ramas cu o diferenta de 53,000 euro.Daca cineva cunoaste o sursa buna sa ne anunte :) :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane juridice-factura? rodalina26 rodalina26 buna ziua daca intre doua persoane juridice exista un contract de imprumut iar banii sunt virati prin banca, imprumutatorul trebuie sa emita factura catre ... (vezi toată discuția)
Ipoteca ContSters4579 ContSters4579 ...un srl poate garanta cu un imobil un credit contractat de alt srl?... (vezi toată discuția)
Imprumut intre 2 firme LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA daca o firma poate imprumuta o alta firma cu o suma de bani? (vezi toată discuția)