avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru suplinitori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru suplinitori

Buna ziua ,
Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie.Mentionez ca am lucrat si in anul trecut si acum doi ani dar la scoli diferite. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu concediul prenatal si acela postnatal ca sa nu ma afecteze la indemnizatia de crestere a copilulu.Sa nu raman cumva descoperita in cartea de munca. Cand as putea intra in prenatal ? Va rog tare mult sa imi raspundeti ,ca la scoala nimeni nu stie nimic,sau se fac ca nu stiu.:( Mentionez ca pe postul pe care activez anul acesta nu pot sa beneficiez de continuitate la suplinire,deoarece este rezervat si nici la concurs nu ma pot prezenta. Care ar fi solutia? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:10, 26 August 2011
1. Nu trebuie sa fiti in ceata. Solutia data de @amcteam este corecta dar rezolva problema numai pe moment. Solutia data de mine este si pentru viitor.
2. Dupa terminarea CCC daca nu veti gasi de lucru nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj pentru ca trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in maxim 12 luni de la data incetarii CIM.
3. Daca nu va inregistrati la Agentia de Somaj veti depune certificatele medicale la CJAS si veti primi de acolo indemnizatia pentru concediul de maternitate.
tudorvaleriu a scris:

1. Nu trebuie sa fiti in ceata. Solutia data de @amcteam este corecta dar rezolva problema numai pe moment. Solutia data de mine este si pentru viitor.
2. Dupa terminarea CCC daca nu veti gasi de lucru nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj pentru ca trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in maxim 12 luni de la data incetarii CIM.
3. Daca nu va inregistrati la Agentia de Somaj veti depune certificatele medicale la CJAS si veti primi de acolo indemnizatia pentru concediul de maternitate.

Va multumesc din nou pentru raspuns. O sa incerc cu somaj ca sa am o solutie de viitor .Dar sper totusi sa prid un post pana la terminarea CCC. O seara frumoasa.=D>
alinutzza140 a scris:

tudorvaleriu a scris:

Va multumesc din nou pentru raspuns. O sa incerc cu somaj ca sa am o solutie de viitor .Dar sper totusi sa prid un post pana la terminarea CCC. O seara frumoasa.=D>

Buna ziua din nou .Vreau sa va mai deranjez cu o rugaminte,daca se poate... Puteti sa imi dati un link la o lege,hotarare,ceva care sa sustina ceea ce mi-ati recomandat? Asta doar pentru a avea la mana ceva pentru la scoala cand o sa prezint solutia la preblema mea. Sper sa nu va suparati pentru cerinta mea. Va multumesc. O zi excelenta.
1. Angajatorul (scoala) nu are nici o calitate in aceasta problema. Nu trebuie sa va aprobe ea sa intrati in somaj. Indemnizatia de somaj va este acordata de stat daca indepliniti conditiile legale.
2. Solutia data de mine reiese din Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã (actualizata ultima data prin OUG 17/2011).
3. Cautati aceasta lege si cititi-o pentru ca ar fi multe de scris aici. Sau mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul si primiti raspunsuri la intrebarile dvs.
tudorvaleriu a scris:

1. Angajatorul (scoala) nu are nici o calitate in aceasta problema. Nu trebuie sa va aprobe ea sa intrati in somaj. Indemnizatia de somaj va este acordata de stat daca indepliniti conditiile legale.
2. Solutia data de mine reiese din Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã (actualizata ultima data prin OUG 17/2011).
3. Cautati aceasta lege si cititi-o pentru ca ar fi multe de scris aici. Sau mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul si primiti raspunsuri la intrebarile dvs.

Buna ziua
Va deranjez din nou cu o intrebare legata de problema mea,despre care am mai discutat.
Eu o sa intru de la 1 august in prenatal,iar concediul medical am inteles ca trebuie sa il duc la scoala. Doctorita mi-a spus ca o sa nasc in primele zile din septembrie,adica imediat ce imi expira CIM. Presupunand ca are dreptate cand pot intra in somaj? Se poate sa zicem din august sa depun actele la Agentia de Somaj?Si celelalte concedii medicale le voi duce la Agentia de Somaj?
Sau daca doamna doctor nu are dreptate si nasc mai devreme de expirarea CIM ,atunci mai pot intra in somaj ?
Va rog sa ma lamuriti .Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de crestere copil catalin818 catalin818 Concediul prenatal este stagiu de cotizare pentru crestere copil. Sotia mea a lucrat ca profesor pentru prima data in intervalul 1 septembrie 2010- 31 august ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal alexandra-mariaPetrus alexandra-mariaPetrus Sunt invatatoare, insarcinata in saptamana 36 si am contract de munca pana in 31 august, tot pana atunci sunt trecuta in concediu. De la 1 septembrie unde ar ... (vezi toată discuția)
Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata ioanajm ioanajm Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata din 01.09.2011 urmand sa-mi inceteze ... (vezi toată discuția)