tudorvaleriu a scris:
1. Angajatorul (scoala) nu are nici o calitate in aceasta problema. Nu trebuie sa va aprobe ea sa intrati in somaj. Indemnizatia de somaj va este acordata de stat daca indepliniti conditiile legale.
2. Solutia data de mine reiese din Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã (actualizata ultima data prin OUG 17/2011).
3. Cautati aceasta lege si cititi-o pentru ca ar fi multe de scris aici. Sau mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul si primiti raspunsuri la intrebarile dvs.
Buna ziua
Va deranjez din nou cu o intrebare legata de problema mea,despre care am mai discutat.
Eu o sa intru de la 1 august in prenatal,iar concediul medical am inteles ca trebuie sa il duc la scoala. Doctorita mi-a spus ca o sa nasc in primele zile din septembrie,adica imediat ce imi expira CIM. Presupunand ca are dreptate cand pot intra in somaj? Se poate sa zicem din august sa depun actele la Agentia de Somaj?Si celelalte concedii medicale le voi duce la Agentia de Somaj?
Sau daca doamna doctor nu are dreptate si nasc mai devreme de expirarea CIM ,atunci mai pot intra in somaj ?
Va rog sa ma lamuriti .Va multumesc anticipat.