avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru suplinitori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru suplinitori

Buna ziua ,
Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie.Mentionez ca am lucrat si in anul trecut si acum doi ani dar la scoli diferite. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu concediul prenatal si acela postnatal ca sa nu ma afecteze la indemnizatia de crestere a copilulu.Sa nu raman cumva descoperita in cartea de munca. Cand as putea intra in prenatal ? Va rog tare mult sa imi raspundeti ,ca la scoala nimeni nu stie nimic,sau se fac ca nu stiu.:( Mentionez ca pe postul pe care activez anul acesta nu pot sa beneficiez de continuitate la suplinire,deoarece este rezervat si nici la concurs nu ma pot prezenta. Care ar fi solutia? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:10, 26 August 2011
1. CIM al dvs. este valabil pana la 31 august 2011.
2. Certificatul medical pe luna agust il duceti la angajator care il si plateste.
3. Incepand cu 1 septembrie va inregistrati la Agentia de Somaj unde veti duce certificatele de concediu de maternitate pana veti intra in CCC.
4. Actele la Agentia de Somaj trebuie sa le depuneti in termen de 10 zile calendaristiuce de la data incetarii CIM.
5. Daca nasteti inainte de incetarea CIM procedati la fel: cu 1 septembrie va inregistrati la Agentia de Somaj s.a.m.d.
6. Cititi si mesajele mele anterioare.
tudorvaleriu a scris:

1. CIM al dvs. este valabil pana la 31 august 2011.
2. Certificatul medical pe luna agust il duceti la angajator care il si plateste.
3. Incepand cu 1 septembrie va inregistrati la Agentia de Somaj unde veti duce certificatele de concediu de maternitate pana veti intra in CCC.
4. Actele la Agentia de Somaj trebuie sa le depuneti in termen de 10 zile calendaristiuce de la data incetarii CIM.
5. Daca nasteti inainte de incetarea CIM procedati la fel: cu 1 septembrie va inregistrati la Agentia de Somaj s.a.m.d.
6. Cititi si mesajele mele anterioare.

Buna ziua din nou
Saptamana aceasta am incercat sa imi termin dosarul de somaj ca sa il pot depune la 1 septembrie sa nu am probleme. Eu sunt in concediu medical (prenatal ) de la 1 august pana la 31 august si am fost la doctorita de familie sa imi elibereze acea adeverinta din care sa rezulte ca sunt apta de munca .
Doamna doctor mi-a spus ca nu imi poate da adeverinta cu apta de munca atat timp cat eu sunt in concediu medical. Si plus de asta m-a innebunit ca nu trebuie sa intru in somaj. Eu i-am spus ca am discutat cu cineva care se pricepe la asa ceva si ca e cea mai buna solutie,dar adeverinta tot n-am vazut. Ce sa fac? Ce ma sfatuiti?
Si inca ceva vreau sa va mai intreb : daca eu am acum prenatal pana la 31 august ,urmatorul va fi cu 1 septembrie. Daca actele mele de somaj vor fi depuse sa zicem pe 4 septembrie,cand duc concediul la Agentia de somaj ? O sa fie probleme?
Nu va suparati pentru ploaia de intrebari dar numai la dvs. este baza.
1. Dna doctor nu se pricepe la asa ceva sa ca ar fi bine sa se documenteze si apoi sa dea consultanta.
2. - Este obligata sa va dea adeverinta pentru Agentia de Somaj.
- In adeverinta va scrie ca sunteti apta de munca si ca sunteti gravida in luna "X".Sau sa scrie numai ca sunteti gravida. Cei de la Agentia de Somaj vor intelege despre ce este vorba.
- Graviditatea nu este o boala ci este o stare fiziologica normala pentru femei.
- Sunteti apta de munca dar numai pentru anumite munci care nu afecteaza sanatatea dvs. sau/si a copilului.
3. Certificatul medical pentru concediu de maternitate pe luna septembrie il duceti la Agentia de Somaj in ziua in care duceti actele pentru inregistrare.
4. Pacat ca trebuie sa luptati si sa va stresati atata in situatia dvs. pentru ca unii oameni se dau mai informati decat sunt in realitate.
tudorvaleriu a scris:

1. Dna doctor nu se pricepe la asa ceva sa ca ar fi bine sa se documenteze si apoi sa dea consultanta.
- In adeverinta va scrie ca sunteti apta de munca si ca sunteti gravida in luna "X".Sau sa scrie numai ca sunteti gravida. Cei de la Agentia de Somaj vor intelege despre ce este vorba.
- Graviditatea nu este o boala ci este o stare fiziologica normala pentru femei.
- Sunteti apta de munca dar numai pentru anumite munci care nu afecteaza sanatatea dvs. sau/si a copilului.
3. Certificatul medical pentru concediu de maternitate pe luna septembrie il duceti la Agentia de Somaj in ziua in care duceti actele pentru inregistrare.
4. Pacat ca trebuie sa luptati si sa va stresati atata in situatia dvs. pentru ca unii oameni se dau mai informati decat sunt in realitate.

Va multumesc din suflet pentru raspuns. Ca de obicei sunteti foarte prompt si mereu dispus sa ajutati. Dumnezeu sa va dea sanatate.
alinutzza140 a scris:

tudorvaleriu a scris:

Va multumesc din suflet pentru raspuns. Ca de obicei sunteti foarte prompt si mereu dispus sa ajutati. Dumnezeu sa va dea sanatate.

Astazi am fost iarasi la agentia de somaj sa verific dosarul sa vad daca mai am nevoie de ceva acte la ,,el''. Cand colo surpriza ,la anexa 26 nu au putut cei de la scoala sa imi completeze pe luna august datele.Contabila spune ca abia pe 8 septembrie ar putea sa imi dea datele necesare ,adica atunci cand se vor face efectiv viramentele catre CAS.
Doamna foarte acra(aproape ca m-a dat afara) de la agentia de somaj mi-a spus ca sa aduc date de pe iulie si august de la cealalta scoala unde am activat in anul scolar 2009-2010. Este corect asa? Ce spuneti domnule Tudor Valeriu?
Daca o sa imi dea pana la urma datele necesare trebuie completate pe aceeasi anexa 26 cu cea de la scoala actuala sau trebuie doua foi diferite?(una o sa aiba o stampila si un contabil,iar cealalta alta stampila si alt contabil).
Si as mai vrea sa va intreb ,dosarul trebuie dus personal la agentie? Eu ar trebui sa ma internez pe 31.08 ,se pare ca sunt probleme la sarcina.

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de crestere copil catalin818 catalin818 Concediul prenatal este stagiu de cotizare pentru crestere copil. Sotia mea a lucrat ca profesor pentru prima data in intervalul 1 septembrie 2010- 31 august ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal alexandra-mariaPetrus alexandra-mariaPetrus Sunt invatatoare, insarcinata in saptamana 36 si am contract de munca pana in 31 august, tot pana atunci sunt trecuta in concediu. De la 1 septembrie unde ar ... (vezi toată discuția)
Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata ioanajm ioanajm Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata din 01.09.2011 urmand sa-mi inceteze ... (vezi toată discuția)