avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele suplimentare

Buna ziua,
Si mai am o nelamurire, in legatura cu cu CIM, am semnat CIM in 3 exemplare . Ar fi trebuit sa primesc si eu un exemplar sau nu?Pentru ca au trecut 7 luni si eu nu am vazut nici o copie
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2008
ingridvanta, utilizator
Si mai am o intrebare....in momentul in care trimitem pontajul cu orele reale lucrate, ni se trimite mail sa il modificam deoarece sunt prea multe ore.....tin sa precizez ca intotdeauna am trimis pontajele cu orele reale lucrate dar salariul a fost platit ca si cum as fi lucrat doar 8h, in loc de 11h/zi. Au voie sa modifice un pontaj de lucru real cu unul fictiv in favoarea angajatorului? In situata asta ce pot sa fac? Daca ma duc la ITM OLT cum pot sa dovedesc acest lucru? Sau cum pot sa dovedesc ca fac ore suplimentare?
Nu trebuie sa dovediti acest lucru, in urma sesizarii corpul de control al ITM-ului vor verifica daca cele espuse de dvs sunt reale sau nu.
Daca in sesizare mentionati faptul ca lucrati dupa orele de program, ei vor controla acest aspect si vor cere pontajul orelor suplimentare.
Ok ....dar daca ei modifica pontajul real trimis de angajatii din firmele din provincie (sediul principal al firmei este in Bucuresti) , atunci cum vor controla cei de la ITM daca ei nu ne iau in considerare aceste ore?
V-am explicat cum se face. Prin control inopinant, verifica la fata locului daca se lucreaza sau nu peste program. Daca se constata ca se lucreaza vor cere la verificare pontajul.
Multumesc mut pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Pontaj semnat - situatie reala xandi8207 xandi8207 intrebarea mea este urmatoarea: s-au trimis la itm pontaje pe care le-am semnat cu 8 ore pe zi... desi in realitate situatia a fost alta... ce sanse mai sunt, ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare cu forta lory78 lory78 Poate cineva sa ne oblige sa stam peste programul de lucru amenintandu-ne ca ne da afara daca se afla ca nu suntem dispusi intotdeauna (eu as spune)....sau nu ... (vezi toată discuția)
Lipsa cerere plata ore suplimentare ContSters173568 ContSters173568 Buna seara, As avea urmatoarea intrebare. De nenumarate ori am stat peste program. Lucru ce poate fi dovedit. Am facut de asemenea 3 adrese scrise catre ... (vezi toată discuția)