avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DATA SCADENTA SALARII COMPENSATORII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DATA SCADENTA SALARII COMPENSATORII

In perioada ianuarie-februarie 2010, o societate a efectuat o concediere colectiva; prin CCM, societatea era obligata sa acorde 6 salarii compensatorii.

Decizia de concediere a fost emisa la 15 ianuarie, iar data incetarii efective a raporturilor de munca a fost 15 februarie.

Care este data scadentei obligatiei de plata a salariilor compensatorii prevazute in CCM la nivel de unitate?

Care este termenul de prescriptie a dreptului material la actine avand ca obiect obligarea societatii la plata acestor salarii compensatorii?

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
JohnJohn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 20 Mai 2011
Eu nu m-am referit la obiectul strict al litigiului ci la motivarea instantei : „... instanţa apreciind că sub aspectul acordării drepturilor salariale de orice natură, rezultate din contractele individuale sau din contractele colective de muncă , sunt incidente prevederile art. 283 al.1 lit.c din Codul muncii, acţiunea fiind supusă prescripţiei extinctive de 3 ani.”
freeelis a scris:

Eu nu m-am referit la obiectul strict al litigiului ci la motivarea instantei : „... instanţa apreciind că sub aspectul acordării drepturilor salariale de orice natură, rezultate din contractele individuale sau din contractele colective de muncă , sunt incidente prevederile art. 283 al.1 lit.c din Codul muncii, acţiunea fiind supusă prescripţiei extinctive de 3 ani.”

....si a avut dreptate instanta! erau intr-adevar drepturi salariale atata vreme cat au fost incluse in salariul de baza. Pe cale de consecinta, in litigiul respectiv, termenul de prescriptie avut in vedere a fost cel de 3 ani. Corect.
Fiind vorba de drepturi salariale, atunci termenul de prescriptie al dreptului la actiune este de 3 ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe societate,la nasterea unui copil[eveniment] stanca daniel stanca daniel va implor sa-mi dati dati o lege unde specifica exact cat este valabil de la nasterea unui copil,pentru salariul mediu pe societate,caci firmele nusi respecta ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale retroactive m1971 m1971 are cineva cunostinta asupra existentei unei legi in care se precizeaza ca nu poti face plati retroactive pe o perioada mai mare de trei ani, cand ai fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptie plati compensatorii v_florina v_florina Buna seara, Conform art 283 din Codul muncii: Art. 283. - (1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: a) ... (vezi toată discuția)