avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie plata

O firma a dat in judecata o institutie bugetara deoarece i s-a platit o parte din factura si acum nu i se mai plateste restul. A fost la proces la judecatorie si institutia bugetara a depus amanare si s-a amanat procesul fixandu-se o alta data. ce sfatuiti sa faca acea firma,cum trebuie procedat in continuare. Firma nu are bani sa-si angajeze un avocat,pe cand institutia bugetara vad ca are bani sa-si permita.Care sunt pasii de urmat? Ma intreb,acest proces se poate amana la infinit?
Cel mai recent răspuns: andral , utilizator 12:18, 16 Mai 2011
Multumesc mult! Vreau sa va spun ca am fost in sala la prima infatisare si debitorul a depus amnare.Cred ca am gresit ca nu am cerut sa vad ce scrie in intampinare. Judecatoarea m-a intrebat daca sunt de acord cu amnarea si eu am spus ca nu si judecatoare a dat un alt termen,peste 2 saptamani. Ei acum eu nu stiu ce trebuie sa fac.Ce se poate intampla,cum sa procedez.??????Multumesc!
La acel termen nu ati gresit cu nimic... debitorul a formulat/ a depus la sala amanare, nu intampinare. Adica a solicitat un nou termen de judecata : probabil pentru angajare aparator sau pentru a formula intampinare si, astfel instanta a acordat un temen scurt.

Deci la acest termen de judecata trebuie sa va asteptati la intampinare din partea debitorului. Si veti proceda fie lasand cauza la urmatoarea strigare (adica pentru mai tarziu) pentru a studia cuprinsul intampinarii, fie solicitati Dvs amanare (un nou termen de judecata) pentru studiu intampinare si pentru a formula raspuns la intampinare.
De asemenea sa nu omitem ca daca intre timp (adica pana la termenul de judecata) debitoarea formuleaza si depune intampinare prin registratura Judecatorie, aceasta trebuie sa va comunice odata cu citatia un exemplar dupa intampinare.

Mi-aduc aminte ca judecatoarea a spus ca mie nu-mi mai trimite citatie ca am fost acolo.Da,aveti dreptate,amanare.Si m-a intrebat judecatoarea daca sunt de acord si am zis nu.Si atunci a zis ca peste doua saptamani se aman. Ma scuzati dar nu am fost niciodata in aceasta situatie si de aceea va deranjez. Suma pe care trebuie s-o recuperez este mica dar pt. mine este f. mare.Mi-e teama ca ,chiar daca am toate actele in regula or sa ma lungeascaaaaaa,ca asa mi-a spus debitorul ca ma va duce si 3 ani cu procesele ,numai sa-si faca ambitia.Offfffff,in ce lume traim....!!!!!
Este adevarat, ca aveti termenul luat in cunostinta fiind prezent in sala, insa oricum intampinarea daca ar fi depusa intre timp la Judecatorie, prin registratura trebuie un exemplar sa fie comunicata catre Dvs.

Ca sa nu aveti emotii la sala, va sfatuiesc
- sa studiati dosarul aflat in arhiva judecatoriei (posibil dosarul sa fie la judecator deja) sau
- sa fiti prezent la sala de la prima ora, atunci cand intra grefiera cu dosarele si sa solicitati dosarul ca sa-l rasfoiti (asa puteti vedea daca exista inscrisuri in plus la dosar )
La termen daca se depune intampinare veti proceda asa cum v-am scris mai sus.
Sa ma tineti la curent cu cauza.


Multumesc mult! Parca mi-ati dat putin curaj.Cum aflu ceva,voi intra si va voi anunta.Ma bucur mult ca existati si pentru noi cei.....nepregatiti.#-o=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necomunicare intampinare btg btg Buna ziua! Va rugam sa ne ajutati in aflarea unei solutii: daca am depus cerere de emitere a somatiei de plata, iar debitorul a depus la primul termen ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata dorel13 dorel13 Sunt administratorul unei firme de prestari servicii si am avut contract(pe care l-am reziliat) cu o institutie bugetara.Ultima factura emisa de mine mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)