avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua

Am fost casatorita si din aceasta casatorie a rezultat un baietel. ( 2003 ). In urma divortului el a fost obligat la plata unei pensii de 78 lei. El nu mi-a achitat pensia alimentara timp de 2 ani si 9 luni dar am am facut o plangere la parchet si s-a rezolvat. Acum l-am dat in judecata pentru marire de pensie, el sustinand ca nu are venituri , am zis ca se va calcula la salariul minim pe economie. Acum afirma ca acest copil nu este al lui , ca a fost un prost ca l-a recunoscut ( " eram tanar si lipsit de experienta " ) , neaga ca am locuit impreuna si doreste sa faca testul de paternitate spunand ca il face cu sau fara acordul meu. Poate face acest lucru? Copilul are 5 ani acum .

Cerule mare! Tocmai ce-am scris. Nu exista doamna asa ceva. Nu exista "retragerea drepturilor". Odata ce am un copil am fata de el drepturi si obligatii cu care nu se poate face troc dupa cum i se nazare fiecaruia.
Puteti cel mult sa-l trimiteti ... sa se mai maturizeze.
=D> S-a cam aprins colega Romascanu...
Doamna, puteti merge pe unde vreti, dar nu se poate face asa ceva... Ce faceti daca in alti 2 ani vine inapoi sa-si reia drepturile? E la alba-neagra aici?
In conditiile in care poate demonstra repunerea in termen...
Oricum, nu inteleg de ce va temeti de acest test ADN, poate-mi explicati putin...
In rest, invocati prescriptia dreptului lui...
Si oricum ar datora pensie si daca e decazut din drepturi...
Eu sunt tatal acestui copil. Ce a uitat ea sa mentioneze este faptul ca ne-am culcat o sg data si cand era insarcinata in 4-5 luni a venit la mine si mi-a spus ca este copilul meu. Familia ei nu stie acest lucru si probabil ca se teme sau ii este rusine. In fapt am divortat la 3 luni dupa casatorie. Este adevarat ca ne-am casatorit cand era gravida in 7 luni, si stiu ca un copil nascut in cadrul unei casatorii il are ca tata pe sotul mamei. Am hotarat ca de comun acord sa renunt la dreptul de a fi tatal lui si stiu ca este posibil acest lucru. Nu inteleg de ce ii este teama de un test de paternitate, lucru punctat si de dvs, si legal pot cere sa fac acest test de paternitate cu sau fara voia ei, fara a se lua in calcul rezultatul . Il fac pt sufletul meu, sa fiu linistit si nu pt a tagadui paternitatea.
Ea mi-a spus ca nu si-a dat seama ca e gravida si ca are o dereglare hormonala, lucru uitat in preent. Eu am martori si dovezi ca eu nu am locuit cu ea in perioada de 5 luni, pt ca locuiam cu altcineva.
Si cum veti retrage drepturile de tata?:O
Unde?:((
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2008
lili5, utilizator
Stimabile, dupa ce se introduce o actiune in instanta, trebuie stiut ca exista o procedura de urmat si pe langa aceasta exista si exceptii, ca de exemplu, inainte sa incepeti d.-str. sa solicitati probatoriul, adica testul de paternitate, instanta poate din oficiu sa invoce prescriptibilitatea introducerii actiuni depuse, adica dreptul d-stra. s-a prescris. Aceasta exceptie este absoluta, adica finis...X-( Nici nu apucati sa faceti cererea de incuviintare probatorii...:( Referitor la asa zisa retragere a drepturilor, scuzati e o aberatie.

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)