avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua

Am fost casatorita si din aceasta casatorie a rezultat un baietel. ( 2003 ). In urma divortului el a fost obligat la plata unei pensii de 78 lei. El nu mi-a achitat pensia alimentara timp de 2 ani si 9 luni dar am am facut o plangere la parchet si s-a rezolvat. Acum l-am dat in judecata pentru marire de pensie, el sustinand ca nu are venituri , am zis ca se va calcula la salariul minim pe economie. Acum afirma ca acest copil nu este al lui , ca a fost un prost ca l-a recunoscut ( " eram tanar si lipsit de experienta " ) , neaga ca am locuit impreuna si doreste sa faca testul de paternitate spunand ca il face cu sau fara acordul meu. Poate face acest lucru? Copilul are 5 ani acum .

In primul rand minte cu faptul ca nu am locuit impreuna. Astazi am vb si cu mama lui care mi-a confirmat lucrul ca noi stateam impreuna . Datorita ei eu am putu merge la un control ginecologic pt ca stateam la el la magazin la vanzare si nu aveam cum sa plec. Ea a venit si a stat la magazin in locul meu pt a putea sa ma duc la doctor.
Nu ma feresc de acest test de paternitate dar daca tot neaga ca este copilul lui repet nu l- a obligat nimeni la casatorie sau sa recunoasca acest copil. De ce cand copilul avea 7 luni a venit dupa noi spunand ca vrea sa fim impreuna sa intemeiem o familie? Pt ca nu este copilul lui? Am martori care stiu clar ca am locuit in acea casa.
Nu merita sa-i poarte numele . Nu avem nevoie de acesti bani de la el. Ganditi-va ce fel de om este daca el nu a platit pensie timp de 2 ani si noua luni. ( pana l-am dat in judecata) sau ce fel de om este ca nu si-a vazut copilul de 1 an si jumatate ( 22 dec 2006 ). Oricum nu-si merita aceste drepturi deoarece el in 5 ani nu a stiut ce inseamna sa aiba copil. Nu a vazut cand a mers acest copil prima oara in picioare , cand a vb prima oara, ce fel de caracter are acest copil , la ce gradinita merge , ce limba straina stie, ce poezii stie , la prima serbare absolut nimic deci nu merita sa fie trecut
cu numele acolo ca fiind parinte.
Va rog mergeti la policlinica SRi de pe str Roma si intrebati de Dna Monica de la Ginecologie. Chiar dansa a afirmat ca este o dereglare hormonala
Si inca ceva daca are avocat de ce mai intra pe acest forum si va cere sfaturi? De ce nu-i cere "avocatului" sau ?
Cum de 1 an si jumatate nu avem nici un fel de legatura nu vom avea nici de acum incolo stai linistit dl Gabriel Ionescu
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2008
daniela_gabriela, utilizator
E destul de urat ca am ajuns sa discutam pe un forum scenarii facute de tine ptr familia ta,iar daca nu te feresti de acest test hai sa punem capat tuturor speculatiilor si sa il facem! Stim amandoi prea bine care este adevarul.Si pe acest forum tu mi-ai zis sa intru nu am intrat eu sa cer sfaturi !!
Scenarii faci tu ! Mai ales cu avocatul ala al tau. Familia mea stie prea bine despre ce este vorba ca doar cu ei am stat de cand Gabita avea o luna si 3 saptamani.
Ti-am zis sa intri pt a te interesa de actele necesare pt retragerea drepturilor parintesti
Chiar nu mai am ce discuta cu tine.
Pentru linistea sau mai degrada pentru nelinistea dvs. sufleteasca puteti sa faceti acest test, acum sau mai tarziu. Dar el nu va serveste la nimic.
Dreptul dvs. de a tagadui/de a nega ca acest copil va are ca tata s-a prescris. Asa inseamna ca orice judecator - presupunand ca a avut un moment de ratacire si a accceptat administrarea probei inainte de a se pronunta pe exceptia prescriptiei - va respinge oricum actiunea dvs. ca prescrisa chiar daca ar fi 100% convins ca acel copil nu e al dvs. Judecatorul nu e pus acolo sa "faca dreptatre" ci sa aplice legea. Intre lege si dreptate nu e un semn al egalitatii si nici intre lege si adevar.

Iar ideea asta, iertati-ma, dar mi se pare stupida.

tequilaclub a scris:

Poate reusesc sa fiu decazut din drepturi chiar daca o sa platesc pensie.


Decaderea din drepturi este o SANCTIUNE.
Ea nu inseamna ca nu mai sunteti tata. Veti fi in continuare tata din punct de vedere al legii.
Sanctiunea se "traduce "prin: Este tata, dar mai bine nu era pentru ca este ... nu stiu cum sa ma exprim ca sa nu va jignesc... este intr-o forma detestabila, incapabil sa fie tata fara sa puna in primejdie sanatatea si dezvoltarea fizica a unui copil si de aceea drepturile parintesti i-au fost luate lasandu-i-se doar obligatia de a plati o pensie.
Sunteti convins ca vreti tinicheaua asta de coada? Lumea judeca dupa aparente. Si inainte de apuca sa povestiti dvs. lumii (eventual unei alte femei din viata dvs.) "de ce e asa" , lumea va receptiona mesajul: parinte decazut din drepturi.
Ceea ce tot incerc sa spun, este faptul ca eu vreau sa platesc 29 de mil pt a face acest test CHIAR DACA NU IL POT FfOLOSI IN INSTANTA!!!! Eu stiu f bine ca nu mai pot tagadui paternitatea SI AM SCRIS SI ACEST LUCRU, deoarece am vb cu un avocat, puteam face acest lucru in termen de 3 ani din momentul in care am stiu de nasterea lui. REPET il fac pt mine!! DORESC DOAR SA MERGEM IMPREUNA SA FAC ACEST TEST! Din moment ce nu poate fi folosit in instanta, nu inteleg unde este problema. Testul dureaza f putin, si IL PLATESC EU!!! Consider ca oricine ar fi in locul meu ar dori sa stie adevarul.Daca ar fi totul asa de adevarat in ceea ce ea scrie, de ce ocoleste raspunsul pt acest test, din moment ce eu platesc acest test, pe nu o costa nici un ban.

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)