avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua

Am fost casatorita si din aceasta casatorie a rezultat un baietel. ( 2003 ). In urma divortului el a fost obligat la plata unei pensii de 78 lei. El nu mi-a achitat pensia alimentara timp de 2 ani si 9 luni dar am am facut o plangere la parchet si s-a rezolvat. Acum l-am dat in judecata pentru marire de pensie, el sustinand ca nu are venituri , am zis ca se va calcula la salariul minim pe economie. Acum afirma ca acest copil nu este al lui , ca a fost un prost ca l-a recunoscut ( " eram tanar si lipsit de experienta " ) , neaga ca am locuit impreuna si doreste sa faca testul de paternitate spunand ca il face cu sau fara acordul meu. Poate face acest lucru? Copilul are 5 ani acum .

Eu nu vad de ce va cramponati de acest lucru, asa cum nu vad nici doamna de ce se cramponeaza sa refuze.
La IML testul e 3600 de lei parca si nu 2900...
Dar il puteti faca si in afara IML, la preturi mult mai bune, cu aceeasi acuratete de 99,999%!!! Iar pentru asta aveti nevoie de un fir de par, ce dumnezeu! Fara ca vrea sau ca nu vrea ea etc.

Iar in ceea ce o priveste pe mama, nu vad care este interesul dv. atat de mare privitor la motivatia pentru care ea refuza testul. Legea nu o obliga, are dreptul sa-l refuze. Ce este atat de mare interesul ca l-a refuzat sau nu?

La controlul medical privind dereglarile hormonale, primul lucru inainte sa se uite macar medicul la tine ca pacient este... testul de sarcina! Stiu cazuri care erau "fete mari" in cauza, da' mari rau, vreo 12 ani! Nu conteaza!
Ori medicul in cauza era... nepriceput, ori... ori altceva.
Dereglarile hormonale sunt normale sau anormale. Cele normale se instaleaza din cauze biologice (variatiuni hormonale avem si lunar) ca sarcina, stresul, alimentatia, cele anormale din cauza unor "defectiuni", adica boli.
Orice medic trebuie intai sa stabileasca daca e normal sau nu, inainte de a da medicatie unei femei potential insarcinate...
Credeti-ma ca nu ma feresc de acest test , nu-mi este frica sa-l fac. Si credeti-ma in legatura cu Dna Dr Monica , chiar mi s-a dat medicamentatie pt acest lucru ( ovule , etc ) . Chiar i-am multumit lui D-zeu ca acest copil nu a avut malformatii si a fost perfect sanatos. Si testul de sarcina chiar nu mi l-a dat de facut. A fost doar un control ginecologic normal . Atat. Nici macar analize pt a depista daca chiar buba era o dereglare hormonala.
Stimata dna daniela_gabriela,

Nu inteleg de ce trebuie sa va justificati pe acest forum pt nasterea copilului dvs.Ca ati avut o dereglare hormonala, ca nu ati stiut ca sunteti insarcinata sau ca pur si simplu v-ati dorit acest copil si ati facut niste mici scenarii, sunt strict problemele dvs si nu trebuie sa dati explicatii nimanui pt decizia dvs.
Consider ca nici macar fostului sot ! Acesta daca tot nu avut nicio treaba cu dvs asa cum afirma ( nu ati avut decat o singura data contact sexual) nu prea inteleg ce a fost in mintea dumnealui sa va ea de sotie cand erati insarcinata in 7 luni ??? :O:O Mai ales ca nu l-ati fortat asa cum spuneti, nici nu vad cum ati fi putut sa o faceti..eventual sa va dati foc in fata primariei sau cum ? :)) Nu putea sa mai astepte 2 luni sa se nasca acel copilas, sa faca frumos un test de paternitate si apoi sa se apuce de nunti ??!! Sau asa procedeaza domnul in general dupa o aventura de o noapte ? Le ia pe toate de sotii dupa ce ii vin cu burta la gura ? :-/ (scuzati limbajul mai popular).


Linistiti-va dna,iubiti-va puiul in continuare, iar pe fostul sot lasati-l in pace sa faca ce teste vrea ! Ce va mai intereseaza ? Ca e al lui sau nu e al lui ??!! Tot ce conteaza e ca acest copil e cu siguranta al dvs !;);)
Va doresc multa putere, sanatate si un copil fericit !
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
andreea737, utilizator
Va multumesc pentru incurajare. Aveti perfecta dreptate in ceea ce mi-ati scis. O sa intru un pic in amanunte referitor la ce a spus el : Am avut o relatie timp de 3-4 ani urmata de o despartire de 3 luni . El spune ca de la impacare pana a ajuns sarcina la 5 luni nu a avut decat un contact sexual cu mine. Si pb lui cea mai mare este pensia alim pt care mi- a scis pe mail sa merg la tribunal sa renunt la el . De ce ? pt ca nu are nici un venit " cica". Si probabil pt asta il sponsorireaza altcine si acea peroana s-o fi saturat sa-l intretina si pe el si sa platasca si pensie pt copil
Are cineva idee ce presupune acest test? Nu as vrea sa sperii copilul sau sau chinui cu tot felul de analize

Va multumesc tuturor pt sfaturi si incurajare!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
daniela_gabriela, utilizator
buna. testul de paternitate se face prin prelecare de probe non standard cum ar fi de ex par. se extrage adn-ul si se compara cele 2 probe adn. adn-ul unei persoane este transmisibil aproximativ identic la descendentii de gradul 1 ( copii) si de aceea se pot compara. totul este sa aveti in vedere ca acest test este foarte precis !

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)