avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune de 300ron
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune de 300ron

din greseala am inselat un cunoscut cu 300ron, m-am oferit sa-i returnez acesti bani (avand dovada ca i-am trimis prin mandat postal) dar nu a vrut sa-i primeasca si m-a actionat in instanta. am primit neinceperea urmaririi penale, dar el a facut recurs. va rog sa-mi spuneti care sunt problemele pe care le-as putea avea in continuare.ce se poate intampla in urma acestui nou proces. multumiri.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:31, 18 Mai 2011
Dar dvs. ati platit cei 300 lei firmei de intermediere? Aveti o chitanta de la acestia ca au incasat acei bani?
Sincer nu inteleg de ce trebuia sa vina cineva de la firma si nu s-au achitat banii intr-un cont prin banca sau prin mandat postal. Cred ca din asta prietenul a dedus ca dv. v-ati insusit acei bani.
Acele "diverse motive" pentru care nu a mai plecat la munca au legatura cu acesti bani?
prietenul meu nu a plecat la munca pt ca nu a depus toate actele necesare la dosar, deci nu are nicio legatura cu cei 300ron. el oricum a platit si catre firma respectiva cca 170eur pt care are si chitanta. prietenul meu mai stia oricum dinainte ca trebuie dati acei 300ron pt deplasarea firmei "la botul calului". de asta m-a gasit pe mine tap ispasitor. Morala e ca nimeni nu mai trebuie ajutat.
Chiar daca nu ati fi platit suma respetiva, fapta se incadreaza maxim la "abuz de incredere" , nicidecum la inselaciune.


Multa atentie pe viitor cu ce persoane va imprieteniti.
xuser a scris:

Chiar daca nu ati fi platit suma respetiva, fapta se incadreaza maxim la "abuz de incredere" , nicidecum la inselaciune.


Multa atentie pe viitor cu ce persoane va imprieteniti.



"Este greu sa spui ceva cand nimic nu ai a spune"

Eu cred ca d-ra Olimpia Ilie are dreptate si nu pot decat sa ii apreciez modul de gandire.
Este greu de realizat cum poti "insela din greseala".
Cu tot respectul ,fata de userul inculpat , dar cum se intampla ca prietenul nu stia ca mai trebuie dati 300 RON catre firma ?
De fapt cine a cerut cei 300 RON ?
Aveti vreo dovada cu privire la aceasta cerere facuta de firma de intermediere ?

credam ca am fost destul de clar. firma a cerut cei 300ron pt deplasarea lor, si prietenul meu stia asta de la inceput, fiind de acord. apoi fiind tare dezamagit m-a acuzat pe mine ca sunt vinovat pt ca l-am pus in legatura cu firma respectiva. m-am oferit sa-i returnez banii(cei 300ron) dar nu a vrut, dorind sa-mi faca mai mult rau.asta e tot.

Alte discuții în legătură

Plangere penala inselaciune, fals uz de fals quattro quattro Buna ziua, Am lucrat la o multinationala cu capital strain producator de utilaje agricole pe post de Inspector Vanzari Regional timp de 5 ani (pana in ... (vezi toată discuția)
(recuperare) - inselaciune in intermediere loc de munca? dorex09 dorex09 in 19.01.11 am contactat o firma de intermediere ptr. un loc de munca in strainatate,urmand sa plec pe data de 05.02.11.cu doua zile inainte de plecare sunt ... (vezi toată discuția)
Care e suma maxima care pot sa o cer daca cer daune morale? cerbucristi1 cerbucristi1 Am fost inselat cu suma de 5000 de lei de catre o firma prin crearea unei facturi in baza unui contract care nu mi-a fost adus la cunostinta decat dupa 30 de ... (vezi toată discuția)