avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferente inregistrari contoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferente inregistrari contoare

In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul
de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din apartamente.
Inteleg ca si aceasta trebuie sa o platim.
care este modalitatea legala de impartire a acesteia catre asociati. ce criteriu sau regula se aplica?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:28, 26 Mai 2011
@grandanat,
In astfel de cauze, inregistrarea unui consum anormal de mare (depaseste orice medie lunara la care am face referire - luna de vara-iarna, etc.) si in conditiile in care, aparent totul este in ordine cu instalatia interioara de distributie (partea comuna), gandul trebuie sa se indrepte spre contorul de bransament.
Aici problema se pune cam asa: se face reclamatie la furnizor care va actiona functie de prevederile contractului de furnizare, adica contorul respectiv se demonteaza si se inlocuieste cu un altul la fel; contorul demontat este trimis la un laborator de verificare metrologica si pus pe bancul de probe. Aici doresc sa fac o paranteza: furnizorul de apa-canal de la IASI are in curtea lui un asemenea laborator metrologic, ma rog, chipurile ”independent”, insa cu dotari de inalta clasa; furnizorul zice asa, uite il iau, il trimit pe bancul de probe si daca trece testul, platiti voi toata operatiunea de demontare-transport la laborator, verificare (nu mai stiu cat costa acum, cred ca scrie pe site-ul lor), iar daca contorul este gasit in neregula nu va costa nimic, basca faptul ca consumul pentru perioada reclamata se recalculeaza ca o medie a ultimului an - aici nu stiu precis perioada,,, De obicei la operatiunea de verificare participa si un reprezentant al as. prop., daca ai vre-unul cat de cat priceput - de fapt nu-i mare scofala, faci niste comparatii intre inregistrarea ”martorului” si apometrul supus verificarii si apoi te joci cu niste calcule sa afli procentul de deviatie.
Noi am mai avut o problema, vara trecuta: la un bloc s-a semnalat lipsa presiunii pe AR, in conditiile in care celelalte imobile bransate la aceeasi conducta nu aveau probleme. Cauza gasita, conducta de la bransament spre bloc (dupa apometru) in lungime de peste 60 m, a cedat la o imbinare (vechime 40 ani), pierdere inregistrata 1000 mc! Deci atentie si la aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea impartirii de catre comitetul executiv al consumurilor de apa rece si calda voicumihaela voicumihaela sunt presedinta unei asociatii de propietari si as dori daca se poate sa ma indrumati cum as putea sa rezolv o mare problema. Lunar pe factura de apa rece ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)