avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferente inregistrari contoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferente inregistrari contoare

In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul
de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din apartamente.
Inteleg ca si aceasta trebuie sa o platim.
care este modalitatea legala de impartire a acesteia catre asociati. ce criteriu sau regula se aplica?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:28, 26 Mai 2011
@gradanat,
Vad ca demolati totul in calea dumneavoastra numai pentru a sustine ca pierderile de apa se repartizeaza pe cota indiviza.
Dar nu vreti sa intelegeti sau sa cititi, ca am scris in limba romana si nu chinezeste, faptul ca acel regulament adoptat de noi si poate de alte asociatii se refera la gestionarea consumului de apa, la rezolvarea si repartizarea diferentelor dintre factura si suma consumurilor date de apometre.
Pierderea unei cantitati de apa este doar o cauza a diferentelor. Diferente sunt in fiecare luna chiar fara a avea pierderi. Asa ca nu duceti analiza doar pe pierderi.
Diferentele poat fi intr-o luna cu plus si in alta cu minus in functie de multi factori mai ales subiectivi. Pe cand pierderea este cu minus intotdeauna.
De aceea un regulament care sa imbine repartizarea diferentelor pe mai multe criterii, este corect si adaptabil la mai multe situatii ce apar, la cauze diferite...
Asa cum am mai spus, pierderile se pot elimina sau diminua foarte mult daca se repara si intretin permanent instalatiile, dar diferentele nu se vor elimina niciodata pentru ca acestea pot fi datorate citirii incorecte a apometreler, citirea la date si ore diferite fata de apometrul general, spalatul subsolului, casei scarii sau udatul florilor de pe holuri sau did fata blocului... Ori acestea toate dau mereu diferente mai mici sau mai mari, fara a avea pierderi asa cum spunti ca e posibil sa se piarda banii din buzunar pe drumul spre banca.
Daca m-am facut intele sau nu, eu inchei aici si nu mai comentez pe acest subiect care devine patologic.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
Adriantot, moderator
@adriantot
Nu stiu ce legatura are observatia dumneavoastra cu mesajul meu depre pierderile de apa. Inafara de faptul ca prin insasi regulamentul adoptat de dvs repartizati pierderile de apa pe cota parte indiviza.

Se pare ca ati citit printre randuri mesajul meu. Eu nu am zis nimic despre diferenta dintre factura si consumurile individuale. Eu mi-am zis parerea despre pierderile de apa.

Acea diferenta diferenta de care vorbiti nu e totuna cu pierderile de apa dupa cum bine ati subliniat.

noi impartim valoarea facturii la consumul dat de locatari - care este mai mic decat cel contorizat de furnizor - si rezuta un pret/ m de apa mai mare decat cel din factura si cu pretu acela inmultim consumul dat de fiecare locatar in parte.

problema e ca in luna aprilie a rezultat la una din scari o diferenta de 65 de m la apa calda. in factura de raadet SCRIE consum conform contor APA NOVA si suma care e de plata.
am facut sesizare la apa nova . raspuns : nu noi suntem responsabili vorbiti cu cei de la radet (desi pe fac tura de radet scrie clar consum dat de apa nova!) .
o sa facem sesizare si la radet. sunt f curioasa cum se va termina chestia asta !
In factura de la RADET scrie: "Consum de apa rece pentru apa calda (facturat de SC APA NOVA SA) este de........ n mc.

Asta inseamna ca RADET comunica acei n mc de apa calda cititi pe contorul RADET....si Apa Nova factureaza acel consum cu pretul apei reci.
RADET va factureaza numai agentul termic care a incalzit acei n mc de apa rece...care v-au ajuns pe teava de apa calda.

Deci cel care a comunicat ce s-a consumat este RADET catre Apa Nova si nu invers.

Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
elga50, moderator
Eufortune
inteleg ca: pina la debransare prin blindare si sigilare, am obligatia sa suport toate cheltuielile de exploatare a instalatiei, indiferent de consumul propriu.


E de ajuns numai deconectarea si sigilare.Adica sa vina cei de la asociatie sa sigileze robinetul in asa fel incat sa se produca desigilarea daca s-ar incerca sa se dea drumul la robinet.
Nu e nevoie blindarea.

Cat despre repartizarea diferentelor eu am adoptat sistemul fotomodelei.

Diferentele se repartizeaza proportional cu consumul si numai daca are loc in luna respectiva vreo avarie la tevi diferentele se vor repartiza in luna respectiva pe cota indiviza.

E bloc nou cu apartamente inca nelocuite si unde daca insist cu telefoane si toti dau consumul in perioada stabilita (3 zile la inceputul lunii) nu apar diferente mai mare 2 m3 la 180m3 consumati.

Ba chiar mai mult intrucat citirea se face de furnizor pe data de 1 iar locatarii pot da in primele 3 zile ale luni iesim aproape mereu pe minus.(consuma mai mare dat de locatari decat citeste furnizorul datorita celor 3 zile diferenta)

Oricum am constatat ca important pentru locatari este faptul ca ei sa isi vada consumul exact cu zecimale dat de ei in rubrica de consum.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
unlocatar, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilirea impartirii de catre comitetul executiv al consumurilor de apa rece si calda voicumihaela voicumihaela sunt presedinta unei asociatii de propietari si as dori daca se poate sa ma indrumati cum as putea sa rezolv o mare problema. Lunar pe factura de apa rece ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)