avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actionar in srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actionar in srl

buna seara daca ma puteti ajuta si indruma ,detin ca actionar in sc ,srl 20% parti si asi vrea sa renunt sa ies din firma ,fara sa am pretenti la ceva din firma respectiva asi vrea pur si simplu sa scap de acele parti dar respectiva nu este de acord cu plecarea mea deoarece ea mai detine o sc si este unic administrator in ea ,daca eu plec ea nu poate sa detina 2 sc ca administrator unic si nu imi semneaza si nu imi stampileaza nimic iar eu fara acte nu stiu ce sa fac ,poate ma invatati ce sa fac multumesc.
Cel mai recent răspuns: meruta florentina , utilizator 10:16, 24 Mai 2011
Buna ziua,nu vreau sa vand nimic pur si simplu vreau sa le dau cadou ptr cine le vrea nu vreau nimic pe ele ,daca cineva este interesat sa le preia poate sa ma contacteze si cu cea mai mare placere le fac cadou multumesc ptr sfat
meruta florentina a scris:

Buna ziua ,nu am inteles prea bine partea cu persoana juridica ,daca puteti sa-mi explicati mai pe intelesul meu multumesc

Daca dvs. va retrageti din societate din calitatea de asociat, aveti posibilitatea legala de a va cesiona partile sociale detinute societatii asociatei dvs. in calitate de persoana juridica. Astfel, dupa cesiune, in societate raman doi asociati: primul - asociata dvs in calitate de persoana fizica, iar cel de-al doilea - societatea pe care o detine cealalta asociata, a carei asociat unic este.
In cazul pe care l-ati expus, nu cred ca exista cineva care si-ar dori sa devina asociat intr-o firma care nu mai are activitate, a fost supusa executarii silite, are in continuare datorii si nu cunoasteti mai nimic despre istoricul firmei.
Astfel stand situatia, in locul dumneavoastra as convoca adunarea extraordinara a asociatiatilor (la domiciliul dvs.atata timp cat nu mai are sediul unde aveati cunostinta de el ultima data iar administratorul de drept nu va informat), cu urmatoarea ordine de zi:
1. prezentarea balantelor lunare si a bilanturilor pe anii x, y, z, etc.;
2. prezentarea creditorilor si a debitorilor societatii;
3. analiza contului profit/pierderi;
4. dividendele cuvenite asociatilor;
5. predarea catre asociatul x(dvs) a unui exemplar, in copie (confomat cu originalul de catre administratorul de dept prin semnatura si stampilare) sau original a Actului constitutiv cu toate modificarile efectuate la O.R.C. in ultimii ani;
6. invitarea la adunarea extraordinara a asociatilor a contabilului expert, d.l X. in vederea expunerii unui punct de vedere asupra actelor contabile ale societatii.
7. dividendele cuvenite asociatilor;
8. cesionarea partilor sociale in procent de 20% ale asociatului x;
9. iesirea din societate a asociatului x
10. Ce altceva mai doriti, si poarta interes pentru cauza dvs.
Convocarea o trimiteti atat la vechiul sediul cat si la domiciliul administratorului.

Nu lucrati singur, luati-va un avocat, daca societatea are probleme mari, puteti raspunde in cota de 20% si pentru inactivitatea in care ati stat pana acum ca asociat. Cam dificil, dar totul este posibil la noi.
Daca luati masuri din timp, puteti sa-l trageti dvs pe administrator la raspundere pentru activitatea defectuasa, mai ales ca< eu sunt sigura ca nu a primit descarcare de gestiune la terminarea primului mandat, care de obicei e din doi in doi ani, sau din 4 in 4 ani>, (atata timp cat nu stiti multe despre societate) de la asociati si asa mai departe....
Consultati un avocat axat pe comercial
liliana.fleancu a scris:

Daca luati masuri din timp, puteti sa-l trageti dvs pe administrator la raspundere pentru activitatea defectuasa, mai ales ca< eu sunt sigura ca nu a primit descarcare de gestiune la terminarea primului mandat, care de obicei e din doi in doi ani, sau din 4 in 4 ani>, (atata timp cat nu stiti multe despre societate) de la asociati si asa mai departe....
Consultati un avocat axat pe comercial

La SRL durata mandatului in cele mai multe cazuri este pe termen nelimitat, numai in mod exceptional daca este inserat in actul constitutiv se limiteaza la o anumita perioada de timp. Durata mandatului cu doi respectiv patru ani este valabila doar pentru societatile pe actiuni.
Mai toate actele constitutive din ultimii ani (si vorbesc de s.r.l.-ur-) se intocmesc de Of. Reg. Com., iar acestia stabilesc perioada de mandat pentru administratori de 2 pana la 4 ani, iar majoritatea viitorilor comercianti au semnat actele de infiintare ale societatii ca pe un "contract de credit la banca"( sa ma exprim elegant). Este o manopera O.R.C. de a fi intr-un flux continuu de eliberare de documente si bineinteles de taxari.
Nu e ilegal sa administrezi pe o perioada determinata, nu este asa?

Alte discuții în legătură

Drept penal al afacerilor AnnaMaria03 AnnaMaria03 Prin rechizitoriul din data de 03.12.2014, procurorul A.B. de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 București a dispus trimiterea în ... (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)