avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Buna ziua
AM nevoie de putin ajutor, de o luna am acceptat funcita de presedinte al asociatie unde locuiesc si am unele neclaritati unde as avea nevoie de putin ajutor:
1. In asociatie sunt cativa restantieri si as vrea sa stiu daca am obligatia de a le face eu o somatie , venita din partea asociatiei sau direct se trece la instanta , si daca am obligatia de a face aceasta somatie ce ar trebui sa contina sau care lege prevede acest tip de masura.
2. Odata intrat noul cod al munci si asociatiile de propietari trebuie sa plateasca toate darile la stat in urma incheieri contractelor de munca cu angajati (impozit. CAS, somaj), as vrea sa stiu ce declaratie trebuie sa depun la finante si daca se poate face online.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AdrianPopoviciu , utilizator 18:11, 20 Mai 2011
Nu e bine scris paragraful referitor la lege.
Trebuie facut referire la Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si la HG 1588/2007 Normele de aplicare a legii.
AdrianPopoviciu a scris:

... "legea 1141996 pc 53 din normele metodologice aprobat prin HGR nr 4461997 cu modificari ulterioare" ... mentionez ca eu am cautat pe net dar fara nici un rezultat .

E vorba de Legea Locuintei 114 / 1996 si normele ei de aplicare HG 446 / 1997 care vad ca s-au tot modificat prin 2000, 2004, 2006 etc.
Asta daca vreti sa le cautati si sa le studiati putin ... se fac referiri la notiunea de locuinta, cotele indivize, la asociatii si alte aspecte, dar cum spunea si Dna. Elga50, legile de baza raman L230/2007 si HG1588/2007, deci in baza lor se desfasoara activitatile asociatiilor.

Vedeti si documentele postate in sectiunea speciala, ele au fost deja trecute "prin foc" nu are rost sa reinventam apa calda ...

Multumesc pe aceasta cale celor care le-au postat.

Multumesc tuturor pentru ajutor, pentru prima data pot spune ca am primit cea ce nici nu speram, un ajutor corect si rapid . Multumesc tuturor incaodata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu fondul de rulment? bibanel433 bibanel433 Buna ziua, O cunostinta de a mea are cateva asa zise nelamuriri mai mult sau mai putin legislative si mi-o cerut ajutorul.Si din moment ce nu am habar la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cotelor de intretinere la bloc mihalacheflorinel76 mihalacheflorinel76 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la noile liste de intretinere ce au sosit si care sunt intocmite de un administrator nou,de exemplu: la apa rece si calda ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli intretinere AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, AS dori daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Avem un vecin in bloc, rau platnic si nu numai. Astfel, a acumulat o gramada de ... (vezi toată discuția)