avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare a adunarii generale extraordinare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare a adunarii generale extraordinare

in blocul in care locuiesc, mai precis la mine pe scara, exista o asociatie de proprietari NUMAI pentru scara noastra (in speta 44 de apartamente).
doresc sa va semnalez urmatorul aspect la care astept un raspuns avizat din partea specialistilor in drept:
in data de 28.04.2011 a avut loc pe scara noastra o adunare generala extraordinara a asociatiei proprietarilor, anuntata cei drept din timp, cu 10 zile inainte la care au fost prezenti 27 din 44 de proprietari, hotararile acestei adunari declarate STATURARE de presedintele asociatiei si membrii comitetului executiv fiind urmatoarele:
-licitatie pt. desemnarea firmei care va executa reabilitarea blocului (au fost prezente 3 firme s-a desemnat castigatoarea licitatiei o firma in unanimitate);
-inceperea reabilitarii blocului in cel mai scurt timp posibil (fiind data ca termen data de 10 mai);
-cei prezenti la sedinta au hotarat si in numele celor care nu au fost de fata, faptul ca cei care nu isi pot permite lucrarea de reabilitare a blocului sa suporte (cota parte) cheltuielile in ceea ce priveste partile comune: aticul, soclul, intrarea in bloc, sediul asociatiei... inclusiv darea cu culoare peste tencuiala veche a noii culori a blocului, zic ei ca asa le impune primaria (sa se respecte un model si 2 culori)!
Va rog sa imi raspundeti daca este legala hotararea adunarii generale, daca presedintele si comitetul executiv, prin cele 27 de semnaturi, pot impune celorlati 17 sa se conformeze cu decizia luata in data de 28.04.2011?
Daca noi ceilalti 17 care recunoastem necesitatea reabilitarii blocului, dar nu dispunem de bani, putem ataca in vreun fel hotararea adunarii generale si daca nu, daca asociatia ne poate pune la plata cheltuielilor pe partile comune si darea cu culoare peste tencuiala veche pentru a se obtine in final modelul si jocul de culori desemnat de arhitectului orasului.
Astept cu nerabdare raspuns, intrucat constructorul desemnat sa execute lucrarea s-a prezentat la lucru si a inceput montajul schelelor!
X-(
revin cu unele precizari:
de la ultima mea interventie numarul celor care fac reabilitarea termica a crescut de la 27 la 36...acum sunt 36/44, firma care executa reabilitarea termica e din alt oras, lucreaza de calitate cei drept...din ceilalti 8 care au ramas fara a putea face reabilitarea 7 au depus apartamentele la vanzare la agentii imobiliare de teama presedintelui care a deschis proces pe rol celor care nu pot face reabilitarea. Suma ce revine fiecarui apartament pentru reabilitare+cheltuielile comune (placat aticul blocului, acoperirea acestuia cu tabla, fostul spatiul de la ghena de gunoi in supr. de circa 10 mp de apartament, intrarea in bloc, spatiul de la parter aflat in proprietatea tuturor 44, reparatia soclului, a copertinei blocului) a fost pusa la rubrica cheltuieli de intretinere, iar cei 8 care nu pot plati, nu pot vinde acum nici apartamentele desi le-au dat la vanzare intrucat se inregistreaza cu debit la asociatie!
Presedintele a angajat un avocat si ca prima masura incearca blocarea titlului de proprietate a celor care nu pot face reabilitarea, prevalandu-se de faptul ca REABILITAREA era prevazuta de 3 ani in urma a se executa, iar cine nu poate tine pasul cu vremurile, trebuia sa se mute mai din timp din bloc si sa lase pe altii care pot sa stea la bloc pe un bulevard principal din oras....
Orice proprietar poate sa-si vanda apartamentul indiferent de stadiul lucrarilor de reabilitare. Cumparatorii trebuie sa cunoasca aceasta actiune si pot prelua contributia la reabilitare prin negocierea pretului cu vanzatorii.
Presedintele are toate motivele sa fie de acord cu vanzare si sa nu blocheze vanzarea.
Dealtfel, presedintele nici nu poate bloca vreo vanzare. Oricine poate cumpara daca se angajeaza prin contractul incheiat la notar ca preia datoriile vanzatorului catre asociatie, catre gaz, catre oricine.., fara a solicita adeverinta de la asociatie sau acordul presedintelui asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica la bloc 2007 2007 Conform Legii 230 art.44(1) - daca am inteles bine - lucrarile de termoizolare efectuete la fatada blocului , se suporta de locatari conform cotei indivize. ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica nemteanu nemteanu #-o[b]Locuiesc intr-o scara de bloc cu 10 nivele (44 de apartamente). In luna aprilie a.c. in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari s-a hotarat cu ... (vezi toată discuția)
Reablitare termica sssipike sssipike Sunt presedintele unei asociatii de locatari. Am vrea sa demaram reabilitarea termica a blocului pe cont propriu, conform legislatiei in vigoare (cu proiect, ... (vezi toată discuția)