avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces restrictionat in curtea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces restrictionat in curtea blocului

Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de 16,56 mp,din 1100mp; reprezentand supraf aferenta spatiilor comune ale intregului imobil,(blocul 3) si suprafata indiviza de 30,25 mp din terenul aferent imobilului in suprafata indiviza de 2000mp.
mentionez ca sunt trei blocuri lipite in forma literei" U " ce formeaza o curte interioara
care a fost inchisa cu porti motorizate (cu telecomanda) si sistem video de catre asociatie. (este si o portita de acces persoane).
Presedintele asociatiei a pus un anunt prin care specifica, ca proprietarii care doresc telecomanda sa se inscrie la asociatie in 30 de zile, deoarece se spune ca toate cheltuielile ( sistem motorizat pt porti+ telecomenzi si sistem de supraveghere video) sunt suportate de persoanele inscrise.
Atunci nu m-am inscris ca nu aveam masina, iar acum dupa aproape 2 ani cand am
solicitat o telecomanda mi s-a spus ca nu se mai poate ,si ca raman doar cei care s-au inscris la inceput adica 42 de proprietari,deoarece asa au hotarat ei .
In cele trei blocuri sunt 200 apartamente.
Este legal cum au procedat ?
Eu am dreptul la telecomanda(sa intru cu masina)?
Cativa proprietari si-au montat placute cu nr de inmatriculare la locurile pe care si le-au ales ei si blocheaza pe cel care parcheaza in locul sau.Au acest drept?
Cui trebuie sa ma adresez daca nu este legal ce fac ei?
Va multumesc !!!
In contract e stipulat ca detin apartamentul si suprafata indiviza de 30,5mp.
Amdrept la telecomanda si acces in curte cu masina?
Scuze pentru insistenta.
Depinde. Daca intrati unde puneti masina neavand loc de parcare?

In ROI-ul asociatiei ce se spune despre folosirea drumului de acces si a spatiului de parcare? Ce alte decizii legate la acest spatiu s-au mai luat dealugul timpului in AG?

Sunt intrebari care mi le pun si eu. La noi in ROI scrie clar, si semnat de toata lumea la cumparare: parcarea exclusiva in locurile special amenajate de parcare proprietate individuala si interzicerea stationarii/ parcarii pe drumul de acces.
Mai ramane sa ma lamuresc cu dreptul la telecomanda ca deh romanul tot roman, intra ca are telecomanda si ignora restul de reguli care l-ar obliga sa scoata masina dupa descarcarea diverselor. Astept, inca, un punct de vedere juridic asupra acestu drept.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
arockz, utilizator
Nu are relevanta ca aferent apartamentului ,detineti cota parte indiviza,pentru ca aceasta nu este concret individualizata ,astfel incat dvs sa optati sa va alegeti cota indiviza ce va revine in spatiul de parcare
Referitor la intrebarea daca aveti drept la telecomanda si acces in curte cu masina,dreptul dvs este conditionat de existenta la momentul cererii de spatii de parcare
Avand in vedere discordanta 30 spatii parcare fata de 200 de proprietari respectiv de potentiali interesati in preluarea spatii de parcare,mai mult ,avand in vedere ca exista proprietari care detin mai multe autoturisme iar spatiile au fost atribuite in ordinea solicitarilor,va revine dreptul sa staruiti in solicitarea de atribuire spatiu parcare auto si sa sa asteptati eliberarea unui spatiu de parcare

@arockz
acordati atentie cuvenita fata de importanta aspectului statutului juridic al parcarii ,care difera in cazul autorului topicului fata de al dvs care este privat
Referitor la deciziile dispuse de AG asupra spatiului ,aveti dreptul in temeiul art 10 din L nr 230/2007 sa solicitati presedintelui de asociatie sa va comunice si sa va prezinte toate documentele care contin informatii si hotarari referitoare la acel spatiu
Nu omiteti aspectul esential ca de regula .in ROI nu este prevazuta dispozitia ca spatiile sa fie acordate individual,pentru ca ar contravenii interesului pecuniar al proprietarului spatiului
Din posturile utilizatorului eu vad ca e tot privat spatiul respectiv.

Iata ce spune ROI-ul nostru:
art. 46
Proprietarii isi vor parca autovehiculele exclusiv in spatiile de parcare
atribuite acestora in conformitate cu CVC. Nu este permisa stationarea
autovehiculelor in afara spatiilor de parcare respective.

art.59
Se interzice accesul autovehiculelor in afara cailor de acces sau
stationarea acestora, parcarea bicicletelor a vehiculelor sau a altor
mijloace de transport in afara spatiilor de parcare.

Nu am ce hartii sa mai studiez/ cer. Le stiu pe dinafara, ca doar eu am facut asociatia si ii sunt presedinte.

Toate locurile de parcare sunt platite de proprietarii lor, cumparate de la dezvoltator impreuna cu apartamentul sau separat.
tehnicianu a scris:

Locuri de parcare sunt aproximativ 30, am uitat sa precizez ca terenul a fost cumparat de un particular care a construit aceste blocuri pe el.A vandut separat apartamentele, dar fara locuri de parcare

Autorul topicul are situatie clara, 200 apartamente proprietate privata ,care au drept de folosinta 30 locuri parcare ,respectiv primul venit este primul servit,astfel ca nu poate ridica pretentii la n ani de la mutare, cand au fost puse la dispozitie acordarea locurilor de parcare,ca la un anume moment daca va achizitiona autoturism sa i se puna la dispozitie spatiu de parcare auto
Putea sa isi asigure aceasta necesitate daca la momentul cand erau libere locuri de parcare,isi concesiona unul,urmand a-l avea asigurat si a-l putea folosi la momentul achizitionarii autoturismului
Situatia spatiului de parcare este identica cu situatia numerelor de inmatriculare preferentiale
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
goe_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Acces interzis in curtea proprie indiviza danieldi danieldi Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza ... (vezi toată discuția)
Acces cota parte indiviza contra cost hadrian2013 hadrian2013 Salutare ! Rog o informatie daca se poate : La blocul unde stau, sunt exasperat de cheltuielile asociatiei. Nu intru in detalii dar nici la un bloc de 40 de ... (vezi toată discuția)
Interzicere acces auto in curtea blocului hadrian2013 hadrian2013 Buna ziua, Rog ajutor cu o informatie /sfat : Stau in complex rezidential cu o parcare subterana si una supraterana cu locuri delimitate clar.In rest ... (vezi toată discuția)