avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu minori

Buna! Sunt Andrei si am 21 de ani. Am o prietena-daca se poate numi asa pt ca ne-am vazut de vreo 6-7 ori, distanta dintre noi fiind cam mare- care are 16 ani. Tocmai i-am zis ca vreau sa ne despartim si nu poate sa accepte faptul acesta. Imi e frica sa nu faca vreo prostie. Tin sa mentionez ca nu am intretinut relatii sexuale impreuna. Vreau sa stiu exista vreo posibilitate sa fiu condamnat de ceva pe baza acestui fapt? Pt ca mama sa ma ameninta ca o sa mearga la politie...
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 08:45, 23 Mai 2011
poate stati de vb cu parintii ei sau cu alte rude de ale ai apropiate, fata are nevoie de ajutor di partea lor, poate o duc si la un psiholog
Buna seara,Andrei
Cred ca treci prin momente,nu tocmai comode cu prietena ta,dar asta nu inseamna ca nu se vor termina,dar putina atentie nu strica.La virsta ei,poate spune multe,sa speram ca nu va face insa o prostie.Dragostea la virsta ei,este vazuta altfel fata de tine,nu are maturitatea ta si are senzatia ca "se va sfirsi pamintul fara tine".
Dragostea este extrem de periculoasa la orice virsta,cu atit mai mult la ea care nu are "experienta".
Cum spune si gi_jane,incearca sa ai un dialog cu parintii ei,pentru ai fi aproape,dar cel mai important, nu o parasi brusc,o sochezi si nu este bine...intelegi ce vreau sa spun.Rareste intilnirile treptat,ca astfel si sentimentele ei se vor estompa usor-usor,si va va fi mai bine..." ochii care nu se vad-se uita"...:luck:
@Silvanaa90 Am incercat toate metodele....de ex nu i-am mai raspuns la telefon tot timpul, eu nu o mai sun asa des.... si, apropo, am vorbit si cu mama ei, dar ea pare sa fie, oarecum, indiferenta fata de ceea ce i-am zis eu. Ba chiar mi-a zis ca o sa mearga la politie daca ma mai apropii de ea sau daca o mai sun. Iar, daca nu o sun, mi-e frica sa nu faca vreo prostie.... Cu toate ca mama ei mi-a zis sa nu mai iau legatura cu ea, nu pot din aceasta cauza.... De asta am intrebat daca as putea fii acuzat de ceva in cazul in care mama sa merge la politie...sau mai mult daca, Doamne fereste, face ceva....
Va Multumesc!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tocmai din acest motiv incearca sa iesi cu fete mai apropiate de varsta ta, deoarece cele de 16 ani percep altfel intalnirile cu baietii mai mari si isi fac tot felul de planuri pt a nu fi parasite. O diferenta de 5 ani intre parteneri nu este mare, poate chiar potrivita, dar incepand cu o anumita varsta. Intre gandirea ei si gandirea ta este diferenta colosala, nu este suficient de matura sa stie cum sa reactioneze la o despartire. Cred ca ai facut tot ce se putea face, avand in vedere si ingrijorarea ta pt ea, si daca va face un asemenea act tu nu vei putea fi raspunzator, chiar daca ai fi intretinut relatii sexuale cu ea.
Intr-un cuvand, nu ai savarsit nicio infractiune si nici nu vei savarsi daca ea recurge la gesturi prostesti, care oricum cred ca sunt doar niste amenintari pt a te intimida.
Daca, tu consideri ca mai este cazul, incearca sa porti o discutie matura cu ea, sa ii explici cum sta treaba cu despartirile in viata reala si sa invete ceva din aceasta relatie a voastra, cel mai important, sa invete sa nu se mai gandeasca la asemenea lucruri extreme de fiecare data cand o va lasa un baiat, viata inseamna mult mai mult decat atat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, din ceea ce povestesti tu, Andrei, e de inteles ca mama ei prin indiferenta si ignoranta de e discuta omeneste cu tine, e in mod indirect un rau asupra fetei. Aceasta reactie oarecum agresiva a mamei e de neinteles odata ce tu spui ca ai incercat sa vorbesti cu ea, sa-i explici unele lucruri, mai ales ca vrei sa rupi acea relatie pe care o ai cu fata, mama ei te ameninta cu politia desi nu ai facut nimic ilegal. Aceasta incapatanare a mamelor din ziua de azi care doar in acest mod cred ca-si pot rezolva unele probleme, nu fac bine nimanui.Spui ca mama pare oarecum indiferenta dar defapt ea te ameninta ca daca nu o lasi in pace ea se duce la politie, sigur si-a apostrofat si fiica in legatura cu relatia dintre voi doi. Trebuie, ca mama, sa discute calm cu fiica ei, la fel si cu tine, atata timp cat, repet, nu ai facut nicio ilegalitate. Sincer, cred ca si mama are nevoie de psiholog sau cel putin de educatia de a fi mama. Fata spune ca nu vrea sa traiasca fara tine, poate fi ceva care sa iti attraga atentia sau poate chiar are ganduri negre(sper ca nu) .. trebuie sa fi foarte atent, vezi cate se intampla in ziua de azi si cat de usor multi tineri recurg la prostii. Tu nu trebuie sa gandesti asa..cum ca ce s-ar intampla cu mine daca fata ar face o prostie! Nu. Nu trebuie sa o lasi sa faca, daca nu are sprijinul mamei, explica-i tu ca are motive intemeiate pt care sa NU recurga la un astfel de gest, eventual ramaneti amici, nu rupe chiar orice relatie cu ea. Faptul ca nu dispari definitiv din viata ei, s-ar putea sa ii faca bine, daca bineinteles ar intelege ca o relatie de iubire nu poate exista, momentan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii cu o minora claudissa claudissa Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine, cat de repede se poate, in legatura cu o problema care a aparut in familie. Sora mea, minora pentru inca 2 ... (vezi toată discuția)
Minora de 16 ani cornel510 cornel510 Buna ziua.Vreau sa va intreb ceva:Eu sunt intr-o relatie de cativa ani cu o femeie pe care am adus-o la mine in localitate in urma cu vreo 8 ani.In prezent nu ... (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de corupere? cryssa2807 cryssa2807 Buna seara ! Intrebarea ce urmeaza o pun pentru o prietena buna care nu are internet si ma rugat pe mine daca pot sa ma interesez insa pe net nu am gasit ceva ... (vezi toată discuția)